Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Το χειρογραφο της ΠράγαςΚωδικός: 978-960-14-1549-9Έτος έκδοσης: 2007Συγγραφέας: Κονιδάρης, ΠαναγιώτηςΕκδοτικός οίκος: ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ Α. Α. ΛΙΒΑΝΗΜυθοπλασίες: ειδικές μορφές

Το χειρογραφο της Πράγας
Tιμή Καταλόγου:17.75
Έκπτωση:22%
Τελική Τιμή:13.90€

Το βιβλίο `Το Χειρόγραφο της Πράγας` του Παναγιώτη Κονιδάρη είναι ένα μυθιστόρημα φαντασίας που εντούτοις υποστηρίζεται από την κατάλληλη έρευνα και ένα ικανό ιστορικό υπόβαθρο.
Το μυθιστόρημα εξελίσσεται σε δύο άξονες, έναν παροντικό και έναν παρελθοντικό-ιστορικό. Ο δεύτερος παρεμβάλλεται στο κύριο μέρος της πλοκής εν είδει ιντεμέτζων και σ` αυτόν παρελαύνουν ιστορικές προσωπικότητες που ήρθαν ή εικάζεται ότι ήρθαν - σε επαφή με το χειρόγραφο: ο ίδιος ο Βόινιτς και ο Αθανάσιος Κίρχερ, ο μάγος της βασίλισσας Ελισάβετ Τζον Ντι και ο Σαίξπηρ, ο αυτοκράτορας Ροδόλφος Β΄ των Αψβούργων και οι Ναΐτες. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Το χειρόγραφο Βόινιτς, το μοναδικό χειρόγραφο που δεν έχει καταφέρει κανείς να αποκωδικοποιήσει ως σήμερα, αναπαύεται σιη βελούδινη θήκη του στη βιβλιοθήκη σπάνιων χειρογράφων του Πανεπιστημίου Γέιλ όταν μια σειρά τελετουργικών φόνων ξεσπά στην Ευρώπη.
Ο βιβλιοδέτης Ορφέας Παλαιολόγος ρίχνεται στη δίνη της εξιχνίασης του μυστικού του χειρογράφου, όταν ανακαλύπτει ένα μυστηριώδες μήνυμα αιώνων.
Μια παρτίδα σκάκι ξεκινά, που θα τον οδηγήσει από τη Μονεμβασιά στο Μεγανήσι κι από τη Ρώμη στην Πράγα.
Η αγωνιώδης αναζήτηση, στην οποία εμπλέκεται το Βατικανό και η μυστική οργάνωση των Καρμπονάρων, είναι γεμάτη ανατροπές και αποκαλύψεις.
Καθώς ξετυλίγεται το ιστορικό κουβάρι γύρω από το χειρόγραφο Βόινιτς, εμφανίζονται στο προσκήνιο ιππότες και μοναχοί, επιστήμονες και μάγοι, τυχοδιώκτες και αυτοκράτορες.
Ο Ορφέας, με τη βοήθεια της ιστορικού Σάρκα Μπίλεκ, προσεγγίζει το απόκρυφο μήνυμα του βιβλίου με την ακρίβεια και την επιμονή σκακιστή, παλεύοντας παράλληλα με τους δαίμονες του παρελθόντος του.
Όταν όμως τραβηχτεί και το τελευταίο πέπλο, τίποτα δε θα είναι πια το ίδιο.
Τι κρύβει ερμητικά το χειρόγραφο Βόινιτς; Και ποιος θα ζήσει για να το αποκαλύψει;


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 518
Θέματα: Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα