Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Τα ταξίδιαΚωδικός: 978-960-303-089-8Έτος έκδοσης: 1999Συγγραφέας: Polo, MarcoΕκδοτικός οίκος: ΣΤΟΧΑΣΤΗΣΤαξιδιωτική λογοτεχνία

Τα ταξίδια
Tιμή Καταλόγου:18.02
Έκπτωση:39%
Τελική Τιμή:11.00€

Τα παιδικά και τα πρωτοεφηβικά μας όνειρα, συχνά σε πολλούς από εμάς, τα συντρόφευε η θρυλική φυσιογνωμία του Μάρκο Πόλο και τα στεφάνωνε πάντα με τη γλύκα της μαγείας του παραμυθιού.
Πότε παρουσιαζότανε μπροστά μας σαν ήρωας-πολεμιστής, πότε σαν γητευτής γυναικών, πότε μπλεγμένος σε επικίνδυνες περιπέτειες μέσα σε άγριες τοποθεσίες, υποστηρίζοντας πάντα το δίκιο και την τιμή. Και όλη αυτή η δράση να ξετυλίγεται μέσα σ` ένα περιβάλλον παραμυθένιου πλούτου και χλιδής.
Καημένε Μάρκο Πόλο! Πού να φανταζόσουν πως θα έπεφτες θύμα και συ της τάσης του ανθρώπου να φύγει από μια πραγματικότητα που τον πιέζει και τον καταθλίβει.
Ποιος όμως ήταν πραγματικά ο Μάρκο Πόλο; Τα πληροφοριακά στοιχεία που υπάρχουν γύρω από την προσωπικότητά του είναι ελάχιστα. Όσες μαρτυρίες έχουμε δεν είναι αρκετές για να φωτίσουν ικανοποιητικά το χαρακτήρα του, ούτε να μας δώσουνε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον άνθρωπο.
Ωστόσο το στη φυλακή υπαγορευμένο στο λαϊκό συγγραφέα Ρουστιτσέλλο, έργο του, `Τα ταξίδια`, αποτελεί ένα μεγάλο καθρέφτη του τι υπήρξε αυτός και η ζωή του και πάνω απ` όλα ένα αθάνατο έργο καταγραφής των περιπετειών ενός Οδυσσέα της μεσαιωνικής περιόδου.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 335
Θέματα: Ταξιδιωτική λογοτεχνία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα