Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η κατασκευή της κοινής γνώμηςΚωδικός: 978-960-16-1292-8Έτος έκδοσης: 2004Συγγραφέας: Champagne, PatrickΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΠατάκηΜελέτες επικοινωνίας, Πολιτικός έλεγχος και ελευθερίες, Η κοινή γνώμη και δημοσκοπήσεις

Η κατασκευή της κοινής γνώμης
Tιμή Καταλόγου:22.41
Έκπτωση:65%
Τελική Τιμή:7.90€

Το βιβλίο του P. Champagne που παρουσιάζουμε στο ελληνικό κοινό έχει καθιερωθεί διεθνώς ως βασική και αναγκαία αναφορά όσων ερευνούν την «κοινή γνώμη», τους χώρους και τους φορείς παραγωγής, διάχυσης και εκπροσώπησής της, καθώς και τις σχέσεις τους με το πολιτικό πεδίο. Στην προοπτική της συστηματικής ανάλυσης των σφυγμομετρήσεων γνώμης, στη βάση των αρχών της κριτικής που τους άσκησε ο Pierre Bourdieu σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και τις λειτουργίες τους, στο περίφημο άρθρο του «Η κοινή γνώμη δεν υπάρχει», οι πρώτες εργασίες του Patrick Champagne επιχείρησαν να διευρύνουν το χώρο εφαρμογής αυτής της κριτικής. Μέσα σε αυτή την προοπτική, ο Patrick Champagne επιχείρησε να αντικειμενοποιήσει αναλυτικά τους τρόπους με τους οποίους κάθε έρευνα γνώμης κατορθώνει να παράξει πάντα το ίδιο αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από το να εμφανίζει, [. . .] ως λυμένο ένα τεράστιο πρόβλημα κάθε πολιτικής δράσης, αυτό δηλαδή που αφορά τον τρόπο με τον οποίο συγκροτούνται ως τέτοια και η ατομική γνώμη και αυτό το οποίο μπορεί να διατυπωθεί, [. . .] ως συλλογική γνώμη.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 319
Θέματα: Μελέτες επικοινωνίας, Πολιτικός έλεγχος και ελευθερίες, Η κοινή γνώμη και δημοσκοπήσεις
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα