Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Τα μυστικά αρχεία του ΚίσιντζερΚωδικός: 978-960-14-0554-4Έτος έκδοσης: 2002Συγγραφέας: Βενιζέλος, Κώστας, δημοσιογράφος & Ιγνατίου, ΜιχάληςΕκδοτικός οίκος: ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ Α. Α. ΛΙΒΑΝΗΕλλάδα, Η.Π.Α., Πολιτική και κυβέρνηση, Διεθνείς σχέσεις

Τα μυστικά αρχεία του Κίσιντζερ
Tιμή Καταλόγου:23.95
Έκπτωση:21%
Τελική Τιμή:19.00€

Στον έβδομο όροφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η συζήτηση στο επιτελείο του υπουργού Εξωτερικών πήρε φωτιά. Στο ερώτημα τι θα γίνει με το Κυπριακό, ο Χένρι Κίσιντζερ ρώτησε ευθέως και με σαφή εκνευρισμό στον τόνο της φωνής του: «Έχει μελετήσει κανείς σ` αυτό το κτίριο τι θα συμβεί εάν γίνει πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Συρίας το επόμενο καλοκαίρι και οι Ρώσοι επιχειρήσουν να παρέμβουν, πώς μπορούμε να δράσουμε επιχειρησιακά στην ανατολική Μεσόγειο, χωρίς τους Τούρκους;» Ο Αμερικανός υπουργός ξέσπασε και άρχισε να φωνάζει για τη στάση, τις ενστάσεις και τις ατέρμονες ανταλλαγές απόψεων των συνεργατών του. Είπε: «Σε τρία χρόνια, όταν οι Έλληνες θα έχουν κομμουνιστική κυβέρνηση και οι Τούρκοι θα έχουν εκδιωχθεί από την Κύπρο και θα υπάρξει μια κομμουνιστική στρατιωτική μονάδα εγκατεστημένη στο νησί, όλοι θα αρχίσουμε να ουρλιάζουμε ότι ο Κίσιντζερ θα έπρεπε να είχε πει κάτι εναντίον του Σαμψών και τότε όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί - ή κάτι άλλο βαθυστόχαστο που θα υποστηριχτεί στο όνομα της εξωτερικής πολιτικής». Στα μυστικά αρχεία του Χένρι Κίσιντζερ, τα οποία με τόση επιμονή ο πρώην υπουργός εξωτερικών ήθελε να κρατήσει στο σκοτάδι, κρύβεται η απόφαση για τη διχοτόμηση της Κύπρου. Μια σειρά από έγγραφα, αλλά και μια αλυσίδα συζητήσεων στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το επιβεβαιώνουν.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Πρόλογος
Εισαγωγή του Μάριου Ευρυβιάδη
Κεφάλαιο 1: Τι προηγήθηκε του πραξικοπήματος
Κεφάλαιο 2: Τα σενάρια των ΗΠΑ για το πραξικόπημα
Κεφάλαιο 3: Η αποστολή του Σίσκο - Εισβολή
Κεφάλαιο 4: Οι επαφές με τον Σαμψών
Κεφάλαιο 5: Δεύτερη φάση - Διάσκεψη Γενεύης
Κεφάλαιο 6: Η επιστροφή του Μακαρίου
Κεφάλαιο 7: Προσπάθειες για λύση
Κεφάλαιο 8: Η ευθύνη της CIA
Κεφάλαιο 9: Μπολ: Ο Μακάριος ήταν διαβολικός και δολοπλόκος
Επίλογος
Παράρτημα

Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 524
Θέματα: Ελλάδα, Η.Π.Α., Πολιτική και κυβέρνηση, Διεθνείς σχέσεις
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα