Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Οι τρεις ταφές το Χασάν Ταχσίν ΠασάΚωδικός: 978-960-458-374-4Έτος έκδοσης: 2012Συγγραφέας: Χριστοδούλου, Χρίστος Κ.Εκδοτικός οίκος: ΕπίκεντροΕλλάδα, 1900 ? 1914, Βιογραφία: Ιστορική, πολιτική & στρατιωτική, Ευρωπαϊκή ιστορία

Οι τρεις ταφές το Χασάν Ταχσίν Πασά
Tιμή Καταλόγου:15.92
Έκπτωση:65%
Τελική Τιμή:5.60€

Ο άνθρωπος που πριν 100 χρόνια παρέδωσε τη Θεσσαλονίκη στους Έλληνες, ήταν ο Αλβανός Αρχιστράτηγος του Οθωμανικού Στρατού Χασάν Ταχσίν Πασάς.
Η ζωή και η προσωπικότητα αυτού του ανθρώπου παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστη, ωσάν να μην υπήρξε Χασάν Ταχσίν Πασάς πριν και μετά την 26η Οκτωβρίου του 1912. Αυτό το περίεργο κενό έρχεται να καλύψει το βιβλίο `Οι Τρεις Ταφές του Χασάν Ταχσίν Πασά` μέσα από άγνωστο και ιδίως εξαιρετικά ενδιαφέρον υλικό.
Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους αξιωματούχους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που έζησε μια μεγάλη ζωή προσφέροντας ανεκτίμητες υπηρεσίες στη χώρα που τον ανέδειξε. Οι περιπέτειές του συνεχίστηκαν και μετά τον θάνατό του, αφού η σωρός του ετάφη τρεις φορές σε τρία διαφορετικά μέρη. Τίποτα το μακάβριο ωστόσο. Στα `Απομνημονεύματα` που άφησε, τεκμηρίωσε την καλύτερη υπεράσπιση του εαυτού του. Το βιβλίο αυτό αποκαλύπτει πολλά περισσότερα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ του, και φωτίζει με καινούριο υλικό την 26η Οκτωβρίου 1912.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 308
Θέματα: Ελλάδα, 1900 ? 1914, Βιογραφία: Ιστορική, πολιτική & στρατιωτική, Ευρωπαϊκή ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα