Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Πολεμικά απομνημονεύματαΚωδικός: 978-960-8280-09-0Έτος έκδοσης: 2003Συγγραφέας: Περραιβός, ΧριστόφοροςΕκδοτικός οίκος: ΒΕΡΓΙΝΑΕλλάδα, Απομνημονεύματα, Ευρωπαϊκή ιστορία

Πολεμικά απομνημονεύματα
Tιμή Καταλόγου:20.29
Έκπτωση:50%
Τελική Τιμή:10.20€

Στα "Πολεμικά απομνημονεύματα" περιγράφονται λεπτομερώς οι νικηφόρες μάχες των ηρωικών Σουλιωτών με τα στρατεύματα του Χουρσίτ-Πασά τόσο κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Αλή-Πασά, όσο και αργότερα, όταν ο Χουρσίτ, απαλλαγμένος από τον Αλή-Πασά εκστράτευσε με το μεγαλύτερο όγκο του στρατεύματός του για να κυριεύσει το Σούλι.
Από τις νικηφόρες αυτές μάχες, στις οποίες συμμετείχε και ο Περραιβός, καταφαίνεται η μεγάλη συμβολή των Σουλιωτών στην εδραίωση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, όταν κατά την κρίσιμη στιγμή της έναρξής της, καθυστέρησαν πολλούς μήνες τα στρατεύματα του Χουρσίτ να εκστρατεύσουν και να βοηθήσουν τους Τούρκους της Πελοποννήσου.
Περιγράφει επίσης τις μάχες της Ρούμελης από την αρχή της επανάστασης μέχρι το 1829, στις περισσότερες από τις οποίες έλαβε μέρος πολεμώντας ηρωικά πάντα μαζί με τους αγαπημένους του Σουλιώτες. Επίσης πληροφορείται ο αναγνώστης και για άγνωστα γεγονότα που φωτίζουν την ηρωική εκείνη περίοδο και προσφέρουν στις επερχόμενες γενιές ύψιστα παραδείγματα ηρωισμού και αυτοθυσίας.

Κατάσταση: ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 357
Θέματα: Ελλάδα, Απομνημονεύματα, Ευρωπαϊκή ιστορία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα