Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η μεγάλη μάθηση. Το μέσον ως οικεία αρμονίαΚωδικός: 978-960-518-377-6Έτος έκδοσης: 2010Συγγραφέας: ComfuciusΕκδοτικός οίκος: ΊΝΔΙΚΤΟΣΑσιατική και ινδική φιλοσοφία

Η μεγάλη μάθηση. Το μέσον ως οικεία αρμονία
Tιμή Καταλόγου:19.91
Έκπτωση:20%
Τελική Τιμή:15.90€

Τα δύο από τα `Τέσσερα Βιβλία` της κομφουκιανικής Γραμματείας που παρουσιάζονται σήμερα στον Έλληνα αναγνώστη δεν ξεπερνούν μαζί μερικές δεκάδες σελίδες. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά αξιολογεί ο A. Plaks, στην μακρόχρονη κι αδιάσπαστη διαδρομή της σινικής πνευματικότητας άσκησαν τόσο βαθειά κι εκτεταμένη επιρροή στους ανθρώπους της Άπω Ανατολής, ώστε δικαιολογημένα μπορούν να συγκριθούν, από την άποψη αυτή, με τα μεγάλα θρησκευτικά και φιλοσοφικά κείμενα του δυτικού κόσμου. Στην ιστορική αυτή διαδρομή τους τα δύο κείμενα απέκτησαν κυρίως παιδευτική σημασία καθώς αποτέλεσαν τον βασικό κορμό της διαπαιδαγώγησης των νέων, αλλά και κύριο βοήθημα της προετοιμασίας των λογίων για τους Αυτοκρατορικούς διαγωνισμούς και στις τρείς βαθμίδες. Παράλληλα, αποδείχτηκαν μία από τις βασικές πηγές του εκτεταμένου `σώματος` των ερμηνευτικών Σχολίων αλλά και παρακαταθήκη εννοιών και ορολογίας για τα μεταγενέστερα κομφουκιανικά κείμενα (ιδιαίτερα στις περιόδους Τάγκ και Σόγκ). Ήταν, τέλος (κυρίως το κείμενο Da Xue, είναι αλήθεια), σημαντική αναφορά ακόμη και για τους λογίους που στις αρχές του 20ού αιώνα αντιτάχθηκαν στον πυρήνα της σινικής παράδοσης, καταγγέλλοντας τον `φεουδαρχικό` και `αντιε-πιστημονικό` της χαρακτήρα. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Κατάσταση: ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 219
Θέματα: Ασιατική και ινδική φιλοσοφία
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα