Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η μυστική βιβλιοθήκη της ΑλεξάνδρειαςΚωδικός: 978-960-7928-06-1Έτος έκδοσης: 2000Συγγραφέας: ΜΑΝΤΑΔΑΚΗ, ΣΜΑΡΑΓΔΑΕκδοτικός οίκος: ΑΡΧΕΤΥΠΟΜυθοπλασίες: ειδικές μορφές

Η μυστική βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας
Tιμή Καταλόγου:10.10
Έκπτωση:22%
Τελική Τιμή:7.90€

Μια υπόγεια μυστική πόλη, κάτω από την Αλεξάνδρεια, φιλοξενεί κρυφά την οικουμενική γνώση και συνεχώς επεκτείνεται. Καθώς ο χριστιανισμός φαίνεται να επικρατεί, οι διχόνοιες των κατοίκων στην επιφάνεια της Αλεξάνδρειας μετατρέπουν την πόλη σε πεδίο μάχης. Η Υπατία πέφτει θύμα των φανατικών οπαδών του επισκόπου Κύριλλου, οι αρχαίοι ναοί πυρπολούνται, οι βιβλιοθήκες λεηλατούνται και η ελληνική σοφία κινδυνεύει να αφανιστεί. Την κρίσιμη αυτή στιγμή, ο φιλόσοφος Πλωτίνος με τους μαθητές του αναλαμβάνει το μεγάλο έργο: την επιχείρηση διάσωσης του ελληνικού πνεύματος μέσα από την υπόγεια μυστική πόλη. Ωστόσο, μια μυστηριώδης κατασκευή με γρανάζια, δημιούργημα των αρχιτεκτόνων της σχολής του Απολλώνιου του Ρόδιου και του Ήρωνα, προσφέρει μια νέα εκπληκτική δυνατότητα στα σχέδια της σχολής των αλεξανδρινών φιλοσόφων: μπορεί να μεταφέρει τους συγγραφείς, τα βιβλία τους και τους ήρωες όλων των βιβλίων της οικουμένης σε όλους τους πιθανούς και απίθανους τόπους και χρόνους, διασφαλίζοντας έτσι μια για πάντα την οικουμενική γνώση. Η ενότητα της γνώσης στην Οικουμενική Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας αναδύεται μέσα από αλήθειες που ενώνουν τη νεοπλατωνική φιλοσοφία με την άγνωστη αρχαία τεχνολογία του Ήρωνα και των άλλων μηχανικών της Βιβλιοθήκης. Η μηχανή με τα γρανάζια είναι, τελικά, η Πυξίδα των Πολλαπλών Μυστηρίων, εκείνη που θα έδινε λύση στα προβλήματα των ανθρώπων; «Η δύναμη βρίσκεται μέσα μας, στο μυστικό μας σώμα», συμβουλεύει το Χρονοαέτη-Πορφύριο από τη δική του διάσταση ο Πλωτίνος και βάζει τα γράμματα του βιβλίου αυτού για τελευταία φορά στη θέση τους.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 223
Θέματα: Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα