Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ανδρέας Π. ΚαμπάςΚωδικός: 978-960-200-165-3Έτος έκδοσης: 2012Συγγραφέας: Νικολαΐδου, Εμμανουέλα & Παπαγεωργοπούλου, ΖέταΕκδοτικός οίκος: ΕλευθερουδάκηςΤεχνολογία οινοποίησης

Ανδρέας Π. Καμπάς
Tιμή Καταλόγου:14.90
Έκπτωση:20%
Τελική Τιμή:11.90€

`Χωρίς εκείνον η ιστορία του ελληνικού κρασιού δεν θα ήταν ίδια`.
Κι ενώ τα ιστορικά στοιχεία για τη ζωή του Ανδρέα Καμπά, του `πατριάρχη` της Μεσογαίας, είναι λίγα, οι μαρτυρίες των ανθρώπων που εμπνεύστηκαν από το ανήσυχο πνεύμα του και το μεγαλόπνοο όραμά του, έδωσαν πλούσιο υλικό, ώστε να επιχειρηθεί, στο πρώτο μέρος αυτού του βιβλίου, μια `σκιαγράφηση` της πορείας και του έργου του, που άφησε ανεξίτηλη σφραγίδα στην ελληνική οινική πραγματικότητα.
Στο δεύτερο μέρος, με βάση τη μελέτη αρχειακού υλικού, περιγράφεται η περίπτωση του εργοστασίου της εταιρείας στον αρκαδικό αμπελώνα, εκεί όπου ένας ευσυνείδητος υπάλληλος σήκωσε στους ώμους του την ευθύνη μιας βαριάς κληρονομιάς και κατάφερε να διατηρήσει στο ακέραιο την ποιότητα Καμπά. Στην ύπαρξη του οινοποιείου αυτού οφείλεται ουσιαστικά η αναγνώριση ενός από τους πιο ξακουστούς ελληνικούς οίνους ονομασίας προέλευσης ανωτέρας ποιότητος, του οίνου `Μαντινεία`.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 206
Θέματα: Τεχνολογία οινοποίησης
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα