Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΜπαουντολίνοΚωδικός: 978-960-393-703-6Έτος έκδοσης: 2001Συγγραφέας: Eco, Umberto, 1932-2016Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ)Ιταλία, Μυθιστορήματα, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές

Μπαουντολίνο
Tιμή Καταλόγου:21.30
Έκπτωση:54%
Τελική Τιμή:9.90€

Στην περιοχή του νότιου Πεδεμόντιου, όπου μερικά χρόνια αργότερα θα υψωθεί η Αλεξάνδρεια, ο μικρός Μπαουντολίνο, ένας ευφάνταστος και ψεύτης χωρικός, κατακτά τον Φρειδερίκο Βαρβαρόσσα και γίνεται θετός γιος του. Ο Μπαουντολίνο επινοεί και αφηγείται παραμύθια, αλλά ως εκ θαύματος, όλα όσα φαντάζεται γεννούν Ιστορία. Έτσι, μεταξύ άλλων, φτιάχνει τη μυθική επιστολή του Ιωάννη του Πρεσβυτέρου, που επαγγελόταν στην Δύση ένα μυθικό βασίλειο της μακρινής Ανατολής, που είχε στο θρόνο ένα χριστιανό βασιλιά, πράγμα που έμελλε να φλογίσει τη φαντασία πολλών ταξιδιωτών, ακόμα και του Μάρκο Πόλο. Ο Μπαουντολίνο μεγαλώνει, η Αλεξάνδρεια γεννιέται και, χρόνια αργότερα, σπρωγμένος από την επινοητικότητα του Μπαουντολίνο, ο Φρειδερίκος ξεκινάει, με πρόφαση μια σταυροφορία, για να επιστρέψει στον Ιωάννη τον Πρεσβύτερο το πιο πολύτιμο κειμήλιο της Χριστιανοσύνης. Θα πεθάνει στη διάρκεια τους ταξιδιού κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, που μόνον ο Μπαουντολίνο μπορεί ν` αποκαλύψει, αλλ ` ο θετός του γιος θα συνεχίσει το ταξίδι προς εκείνο το μακρινό βασίλειο, ανάμεσα στα τέρατα που κατοικούσαν στα ζωολόγια του Μεσαίωνα, σε θαυμαστές περιπέτειες και σε μια τρυφερή ερωτική ιστορία με την ξεχωριστή θυγατέρα της Εύας. Ο Μπαουντολίνο αφηγείται την ιστορία του στον Νικήτα Χωνιάτη, ιστορικό του Βυζαντίου, τις μέρες που η Κωνσταντινούπολη καίγεται και οι σταυροφόροι τη λεηλατούν, ωστόσο τον περιμένουν εκπλήξεις, επειδή μιλώντας με τον Νικήτα, Ο Μπαουντολίνο αντιλαμβάνεται πράγματα που δεν είχε καταλάβει, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα φινάλε - έκπληξη. Ιστορική περιπέτεια, ιστορικό μυθιστόρημα που περιέχει εν σπέρματι τα προβλήματα της σύγχρονης Ιταλίας, ιστορία ενός αδύνατου εγκλήματος, φανταστικό αφήγημα, θέατρο γλαφυρών γλωσσικών επινοήσεων, το βιβλίο αυτό δοξάζει τη δύναμη του μύθου και της ουτοπίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο
Σελίδες: 610
Τίτλος πρωτότυπου: Baudolino
Θέματα: Ιταλία, Μυθιστορήματα, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές
Γλώσσες: Ελληνική, Νέα