Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ελληνόκτητα νεότευκτα δεξαμενόπλοια

Ελληνόκτητα νεότευκτα δεξαμενόπλοια

Ελληνόκτητα νεότευκτα δεξαμενόπλοια

Κωδικός Λαβυρίνθου: 99936Κωδικός-ISBN: 978-960-89400-8-6Έτος έκδοσης: 2009Συγγραφέας: Φουστάνος, Γεώργιος Μ.Εκδοτικός οίκος: Αργώ ΕκδοτικήΛέξεις κλειδιά: Ελλάδα, Βιομηχανίες θαλάσσιας μεταφοράς Κατάσταση: ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Σκληρόδετο Σελίδες: 382 Παράλληλος τίτλος: Tankers Built for Greeks Θέματα: Ελλάδα, Βιομηχανίες θαλάσσιας μεταφοράς Γλώσσες: Ελληνική, Νέα, Αγγλικά
Tιμή Καταλόγου: 99.53€Έκπτωση:65%Τελική Τιμή:35.00€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Η δυναμική είσοδος των Ελλήνων στο χώρο των δεξαμενόπλοιων αποτέλεσε μια από τις πλέον σημαντικές εξελίξεις στην παγκόσμια ναυτιλία κατά την αμέσως μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο εποχή. Οι Έλληνες, μέχρι να ξεσπάσει ο Πόλεμος είχαν ελάχιστα ασχοληθεί με τον τομέα αυτό, ενώ μόνον ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε αποτολμήσει να κατασκευάσει νεότευκτο πλοίο αυτού του τύπου κατά την προπολεμική περίοδο, όταν το σύνολο σχεδόν της ναυτιλίας μας δραστηριοποιείτο σε φορτηγά πλοία, τα περισσότερα από τα οποία είχαν αγοραστεί μεταχειρισμένα από τη βρετανική αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την εποχή που αποκτήθηκε το πρώτο ελληνικό δεξαμενόπλοιο, ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΗΣ, το 1898 και μέχρι την εμπλοκή της χώρας μας στο δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ελάχιστοι Έλληνες είχαν δραστηριοποιηθεί στο χώρο αυτό. Στη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 και συγκεκριμένα μετά τα μέσα της, πέρα από τον Ωνάση, ασχολήθηκαν μεταξύ άλλων, σε περιορισμένη έκταση με τα δεξαμενόπλοια, ο Ιωάννης Χανδρής, ο Νικόλαος Νικολάου, οι αδελφοί Ιωσηφόγλου, η εταιρεία Τρανσπετρόλ και η οικογένεια Βάτη. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]

Β' Χέρι