Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Κρυμμένα όνειρα στο Χαν ελ Χαλίλι

Κρυμμένα όνειρα στο Χαν ελ Χαλίλι

Κρυμμένα όνειρα στο Χαν ελ Χαλίλι

Κωδικός Λαβυρίνθου: 99833Κωδικός-ISBN: 978-960-274-316-4Έτος έκδοσης: 2003Συγγραφέας: Mahfοuz, Naguib, 1911-2006Εκδοτικός οίκος: ΨΥΧΟΓΙΟΣΛέξεις κλειδιά: Αίγυπτος, Μυθιστορήματα, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές Κατάσταση: ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 305 Τίτλος πρωτότυπου: Khan el Khalili Θέματα: Αίγυπτος, Μυθιστορήματα, Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 13.24€Έκπτωση:40%Τελική Τιμή:7.90€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Βρισκόμαστε στο Κάιρο την εποχή του δεύτερου μεγάλου πολέμου. Τρομαγμένοι από τους βομβαρδισμούς των γερμανικών αεροπλάνων, ο Άχμαντ Άκεφ και η οικογένειά του μετακομίζουν στο Χαν ελ Χαλίλι, μια περιοχή που θεωρείται ιερή από τους Καϊρινούς. Ο Άχμαντ γνωρίζει την όμορφη γειτονοπούλα του τη Ναουάλ και αρχίζει να κάνει όνειρα κρυφά. Είναι δειλός με τους ανθρώπους αλλά και βαθιά συναισθηματικός. Έχει θυσιάσει τα καλύτερά του χρόνια για να συντηρήσει τους γονείς και το μικρό του αδελφό. Ο Ρόσντι, ο αδελφός του, είναι ακριβώς ο αντίποδας του Άχμαντ. Επιτήδειος στον έρωτα, τζογαδόρος, λάτρης της νύχτας, εχθρός της στρωτής ζωής, αυτή τη φορά ερωτεύεται αληθινά. Αλλά με ποιο τίμημα! Ο Ναγκίμπ Μαχφούζ, ο πατριάρχης της αραβόφωνης λογοτεχνίας, κεντάει αριστοτεχνικά μπροστά στα μάτια μας έναν πίνακα αληθινού καλλιτέχνη. Κι όταν το βιβλίο τελειώνει, ο αναγνώστης νοσταλγικά ξαναγυρίζει στην πρώτη σελίδα για ν` απολαύσει ακόμη μια φορά το λεπτό χιούμορ και τη βαθιά του γνώση της ανθρώπινης ψυχής.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]