Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Αναμνήσεις από το σπίτι των πεθαμένων

Αναμνήσεις από το σπίτι των πεθαμένων

Αναμνήσεις από το σπίτι των πεθαμένων

Κωδικός Λαβυρίνθου: 99792Κωδικός-ISBN: 978-960-270-108-9Έτος έκδοσης: 1990Συγγραφέας: Dostojevskij, Fedor Michajlovic, 1821-1881Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΓκοβόστηΛέξεις κλειδιά: Ρωσία, Ανθολογίες (εκτός ποίησης) Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 455 Θέματα: Ρωσία, Ανθολογίες (εκτός ποίησης) Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 12.00€Έκπτωση:30%Τελική Τιμή:8.40€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Ρουφήχτηκε κι αυτός μέσα στην κατασκότεινη δίνη, με ξουρισμένο κεφάλι κι αλυσοδεμένος, γύριζε κι αυτός το μαγκανοπήγαδο του κάτεργου, πέρα στο βάθος της Ανατολής, χωρίς να `χει το δικαίωμα να γράφει, ενώ το μόνο βιβλίο που του επιτρεπόταν να διαβάσει - και μόνο λίγες στιγμές την ημέρα κατάφερνε να διαβάζει - ήταν το Ευαγγέλιο. Ήταν κατάμονος, παρόλο που δεν μπορούσε ν` απομονωθεί από τα γύρω· ήταν, γιατί είχε μιαν απέραντη ψυχή, μια ψυχή που χωρούσε το άπαν. Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί, μονάχα εκείνος, που έχει τη δύναμη να ζει τα μαρτύρια όλων των άλλων που βασανίζονται γύρω του, είναι ταυτόχρονα κι ο πιο μόνος απ` όλους! Κι όμως, έτσι ήταν. Ποιος θα μπορούσε να νιώσει το μαρτύριο ενός ανθρώπου, που βρίσκεται στο κέντρο όλων των μαρτυρίων; [...] Κανένας άλλος δεν ξέρει τώρα, όσο αυτός, ότι στα κατάβαθα κάθε δυστυχισμένου κρυφοκαίει μια σπίθα ελπίδας, που του δίνει τη δύναμη να σηκώνει το κεφάλι πάνω απ` τη δυστυχία του και ν` αγναντεύει την απεραντοσύνη της ελπίδας ως πέρα, στο βάθος του ορίζοντα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]