Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ζωή και θάνατος στο Τρίτο Ράιχ

Ζωή και θάνατος στο Τρίτο Ράιχ

Ζωή και θάνατος στο Τρίτο Ράιχ

Κωδικός Λαβυρίνθου: 98907Κωδικός-ISBN: 978-960-8097-94-0Έτος έκδοσης: 2013Συγγραφέας: Fritzsche, PeterΕκδοτικός οίκος: ΘύραθενΛέξεις κλειδιά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 1940-49, ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 352 Τίτλος πρωτότυπου: Life and Death in the Third Reich Θέματα: Γερμανία, 1939 έως 1945 (συμπεριλαμβανομένου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου), Ευρωπαϊκή ιστορία, Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, Φασισμός και Ναζισμός Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 17.81€Έκπτωση:33%Τελική Τιμή:12.00€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Την κρυφή γοητεία του ναζισμού δεν θα την ανακαλύψει κανείς στα στρατόπεδα θανάτου, στη δράση των Ες-Ες και στα εγκλήματα πολέμου - αλλά στην ικανοποίηση των συναισθηματικών αναγκών ενός λαού που αναζητούσε αυτοεκτίμηση και κοινωνική συνοχή. Λίγο ασχολήθηκαν οι ιστορικοί με τα αίτια των μαζικών προσχωρήσεων στο ναζισμό, με τα αληθινά βιώματα και τις αληθινές συνθήκες ζωής, την καθημερινότητα, τις νοοτροπίες της μεγάλης πλειονότητας του γερμανικού λαού στα υποτιθέμενα `καλά χρόνια` του Τρίτου Ράιχ, πριν το ξέσπασμα του πολέμου - και ακόμη λιγότερο με το πώς αυτά τα βιώματα και οι νοοτροπίες κατέστησαν πολίτες και στρατιώτες ικανούς και πρόθυμους για τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα.
Οι φιλελεύθεροι και οι αριστεροί του μεταπολεμικού δυτικού κόσμου πίστεψαν ότι αρκούσε η προβολή των μεγάλων εγκλημάτων για να αποστραφούν οι λαοί τον ναζισμό· ότι αρκούσε ο μύθος ότι `οι Γερμανοί` δεν επιδοκίμαζαν τους ναζιστές ηγέτες τους, για να καταδειχτεί ότι `οι λαοί` είναι φύσει αντιφασίστες.
Έτσι αγνοήθηκε το ιστορικό δεδομένο, ότι σε συνθήκες παντοειδούς κρίσης απαξιώνεται η δημοκρατία. Πάνω από όλα, αγνοήθηκε η πανίσχυρη έλξη της ιδέας της λαϊκής κοινότητας - μιας κοινωνίας `αλληλεγγύης`, χωρίς ταξικές και πολιτικές συγκρούσεις, που καθιστά το έθνος άτρωτο.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]