Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η επικαιρότητα της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας

Η επικαιρότητα της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας

Η επικαιρότητα της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας

Κωδικός Λαβυρίνθου: 96592Κωδικός-ISBN: 978-960-344-329-2Έτος έκδοσης: 1997Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ)Λέξεις κλειδιά: Ελλάδα, Φιλοσοφία Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 422 Παράλληλος τίτλος: The actuality of ancient Greek philosophy Θέματα: Ελλάδα, Φιλοσοφία Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 27.29€Έκπτωση:45%Τελική Τιμή:15.00€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Το ιστορικό ενδιαφέρον της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας είναι αναμφισβήτητο. Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι έθεσαν τα πρώτα φιλοσοφικά ερωτήματα και προβλήματα και επινόησαν λογικές μεθόδους για την αντιμετώπισή τους. Συγκρότησαν συστήματα εννοιών, καθιέρωσαν την φιλοσοφική ορολογία και οριοθέτησαν τους βασικούς κλάδους της φιλοσοφίας. Με την ορθολογικότητα, την καθολικότητα, την λογική αναγκαιότητα, την εκφραστική διαύγεια και την ανθρώπινη διάσταση του στοχασμού τους έδωσαν στην φιλοσοφία την οικουμενικότητα και την διαχρονικότητα που διασφάλιζε την επικαιρότητά της στην διαδρομή των αιώνων. (. . .) Το φιλοσοφικό και όχι τόσο το ιστορικό ενδιαφέρον της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας για την εποχή μας αναζήτησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP) και Έλληνες ειδικοί από τα Ανώτατα Πνευματικά Ιδρύματα της χώρας στο συνέδριο που έγινε δύο χρόνια πριν στο Ρέθυμνο κατά την ετήσια συνάντηση της Διοίκησης της FISP, του οποίου τα Πρακτικά περιέχονται στον τόμο αυτό. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]