Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η ιστορία του κύκλου

Η ιστορία του κύκλου

Η ιστορία του κύκλου

Κωδικός: 978-960-04-3559-7Έτος έκδοσης: 2007Συγγραφέας: Zebrowski, Ernest Jr.Εκδοτικός οίκος: ΚΕΔΡΟΣΛέξεις κλειδιά: Φιλοσοφία των Μαθηματικών, Ιστορία των μαθηματικών Κατάσταση: ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 327 Τίτλος πρωτότυπου: A History of the Circle Θέματα: Φιλοσοφία των Μαθηματικών, Ιστορία των μαθηματικών Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 17.24€Έκπτωση:30%Τελική Τιμή:12.00€

Δοκιμάστε να βρείτε στη φύση έναν πραγματικό κύκλο. Είναι αδύνατο, ακόμα και αν σκεφτεί κανείς την πανσέληνο. Το ίδιο ισχύει και για τα τεχνουργήματα του ανθρώπινου πολιτισμού, ένα λάστιχο αυτοκινήτου για παράδειγμα. Ο πραγματικός κύκλος είναι αποκύημα της ανθρώπινης φαντασίας. Αν το σχήμα ενός φυσικού κύκλου μπορεί να προσεγγίσει τόσο το αντίστοιχο ενός πραγματικού ώστε για πρακτικούς σκοπούς να θεωρήσουμε το φυσικό κύκλο σαν πραγματικό, τι νόημα έχει να ασχολούμαστε με την ανυπαρξία αληθινών κύκλων; Η απάντηση σ` αυτό το ερώτημα δεν είναι απλή. Αντιθέτως, δίνει την αφορμή για ένα συναρπαστικό ταξίδι σε δύο κόσμους και στο σημείο τομής τους: στον κόσμο των στρογγυλών φυσικών οντοτήτων και σ` αυτόν των πραγματικών και μαθηματικών κύκλων. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]