Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟ ΣΤΟΑ ΚΑΙ ΡΩΜΗ

ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟ ΣΤΟΑ ΚΑΙ ΡΩΜΗ

ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟ ΣΤΟΑ ΚΑΙ ΡΩΜΗ

Κωδικός: 978-960-7137-00-5Έτος έκδοσης: 1989Συγγραφέας: Λιαντίνης, ΔημήτριοςΕκδοτικός οίκος: ΠελασγόςΛέξεις κλειδιά: Δυτική φιλοσοφία : Αρχαία, μέχρι 500 μΧ Κατάσταση: ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 208 Θέματα: Δυτική φιλοσοφία : Αρχαία , μέχρι 500 μΧ Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 23.32€Έκπτωση:57%Τελική Τιμή:10.00€

 

 

Η πρώτη σχέση του Αριστοτέλη με τον Αλέξανδρο είναι που ο πρώτος εδίδασκε και ο δεύτερος εμάθαινε. Η δεύτερη σχέση τους είναι που ο Αλέξανδρος κατάκτησε ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου για τριακόσιους χρόνους, και ο Αριστοτέλης ερεύνησε ένα μεγάλο κύκλο του πνεύματος για δεκαοχτώ αιώνες.
Η τρίτη σχέση τους αναφέρεται στο τίμημα. Η απόσβεση ήταν ανάλογη με τη χρέωση. Η πολιτική επλήρωσε την κατάκτηση του Αλέξανδρου με τον αφανισμό της αρχαίας Ελλάδας. Το πνεύμα επληρούσε το κατόρθωμα του Αριστοτέλη με το θάνατο της κλασικής φιλοσοφίας.
Η αλυσίδα που κόπηκε με τελευταίο κρίκο τα Φυσικά του Αριστοτέλη, ξαναδέθηκε με πρώτο κρίκο το Philosophiae naturalis principia mathematica του Νεύτωνα.
Στο μακρόσυρτο αναμεταξύ η φιλοσοφία εφόρεσε τα φαιά. Εντύθηκε τους λερωμένους τρίβωνες, τα ράσα, τα πολυτρίχια και τις καλύπτρες. Έγινε δμωή, θεραπαινίδα, αύρα και κλησάρισσα, αλλά ποτέ πια εκκλησιάζουσα. Ancilla theologiae, όπως την είπαν τυπικά. Δούλα της θεολογίας δηλαδή. Και εμόνασε στις μονές μόνη. Κλεισμένη σε κελλιά, καλύβες και κελλάρια κλειστά. [...] (Από το κεφάλαιο GRAECIA CAPTA)

1. GRAECIA CAPTA

2. ΚΟΚΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΚΟΣ
3. ΟΙ ΣΚΙΠΙΑΔΕΣ
4. Ο ΣΤΑΧΥΣ ΤΗΣ ΑΤΗΣ
5. Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ
6. ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ
7. ROMA CAPTA
ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑ
ΣΧΟΛΙΑ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ