Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ρωμιοί της Καππαδοκίας

Ρωμιοί της Καππαδοκίας

Ρωμιοί της Καππαδοκίας

Κωδικός Λαβυρίνθου: 70240Κωδικός-ISBN: 978-960-406-579-0Έτος έκδοσης: 2003Συγγραφέας: Χαρακόπουλος, ΜάξιμοςΕκδοτικός οίκος: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑΛέξεις κλειδιά: Μέση Ανατολή, Ευρωπαϊκή ιστορία, Μετανάστευση, προσφυγιά και εποικισμός Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 292 Θέματα: Μέση Ανατολή, Ευρωπαϊκή ιστορία, Μετανάστευση , προσφυγιά και εποικισμός Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 17.14€Έκπτωση:30%Τελική Τιμή:12.00€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

«Αχ τζάνεμ, τι τραβήξαμε μόνο ο θεός ξέρει. Στην πατρίδα οι Τούρκοι μας έλεγαν γκιαούρηδες και όταν ήρθαμε εδώ μας φώναζαν τουρκόσπορους!» Με αυτά τα λόγια ένας Καππαδόκης πρόσφυγας αποτυπώνει το κλίμα που συνάντησαν ερχόμενοι στην Ελλάδα οι τουρκόφωνοι Μικρασιάτες. Πόσο ομαλή ήταν η κοινωνική ένταξη αυτών των προσφύγων στην ελλαδική πραγματικότητα; Ποια ήταν η υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι γηγενείς; Πού οφείλονταν η άρνηση και η καχυποψία που συνάντησαν οι πρόσφυγες της Ανατολής από τους ντόπιους; Ποιος ο ρόλος της γλώσσας και ποια η σημασία της θρησκείας στη διαμόρφωση της εθνικής συνείδησης; Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα στα οποία απαντά η μελέτη του Μάξιμου Χαρακόπουλου. Ογδόντα ένα χρόνια μετά την τομή που επέφερε στην ιστορία του νεότερου ελληνισμού η Μικρασιατική Καταστροφή, ο συγγραφέας ανασυνθέτει τις ιστορικές και κοινωνικές παραμέτρους της τραυματικής ενσωμάτωσης των Ρωμιών της Καππαδοκίας στη μητέρα πατρίδα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]