Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΟΚΤΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

ΟΚΤΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

ΟΚΤΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ

Έτος έκδοσης: 2000Συγγραφέας: Block, Lawrence, 1938-Εκδοτικός οίκος: ΠΑΤΑΚΗ Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Τελική Τιμή:14.00€

Η Κιμ θέλει να πάψει να είναι πόρνη και προσλαμβάνει τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Ματ Σκάντερ, πρώην αστυνομικό, για να την απαλλάξει από τον νταβατζή της, τον Τσανς. Ο Τσανς δείχνει ότι δεν έχει αντίρρηση, αλλά μετά από λίγες μέρες η Κιμ βρίσκεται κατακρεουργημένη στο δωμάτιο ενός μεγάλου ξενοδοχείου. Η αστυνομία, μην μπορώντας να κάνει τίποτα, είναι έτοιμη να κλείσει την υπόθεση και τότε ο Τσανς προσλαμβάνει με τη σειρά του τον Σκάντερ για να εξιχνιάσει τη δολοφονία. Ο δολοφόνος όμως θα αρκεστεί στο πρώτο του θύμα; 
Η δράση εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη των αρχών της δεκαετίας του '80, με την εγκληματικότητα ν' ανεβαίνει κατακόρυφα, κι αυτό που απασχολεί καθημερινά τον αλκοολικό ντετέκτιβ είναι "το σκοτεινό πρόσωπο της πόλης που αποκαλύπτει τον εαυτό του κάθε πρωί στις εφημερίδες". 
"Εκεί έξω είναι ζούγκλα κι όλα τα ζώα είναι οπλισμένα" του λέει σε μια συζήτηση ο αστυνομικός Ντάρκιν. "Αυτή τη στιγμή υπάρχει η ποινή του θανάτου. Όχι για τους δολοφόνους, αλλά για τους απλούς πολίτες. Η ποινή του θανάτου εφαρμόζεται πέντε έξι φορές τη μέρα".
Ο Λόρενς Μπλοκ διανθίζει το βιβλίο του με μικρές, αλλά τρομακτικές ιστορίες που είχαν περάσει στα ψιλά των εφημερίδων, αποδεικνύοντας ότι στην "πόλη της αδιαφορίας", τη Νέα Υόρκη, της δεκαετίας του '80 τουλάχιστον, υπήρχαν πράγματι οκτώ εκατομμύρια τρόποι να πεθάνεις. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Σελίδες 392