Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ

Κωδικός Λαβυρίνθου: 65740Κωδικός-ISBN: 125κατσΈτος έκδοσης: 2008Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΕκδοτικός οίκος: ΠΑΠΑΖΗΣΗ
Tιμή Καταλόγου: 33.60€Έκπτωση:67%Τελική Τιμή:11.00€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Ο Τόμος των Πρακτικών του Συνεδρίου «Δημόσια Υγεία και Κοινωνική Πολιτική: ο Ελευθέριος Βενιζέλος και τη Εποχή του» αποσκοπεί στη διερεύνηση των προβλημάτων ανάπτυξης της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής πολιτικής, καθώς επίσης και στην ανάδειξη της σημασίας και του νοήματος, τα οποία προκύπτουν από τους θεσμούς και τις επιλογές που έγιναν στις αρχές του εικοστού αιώνα. Την ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή περίοδο, οι κυβερνήσεις του Ελευθέριου Βενιζέλου καλούνται να δώσουν λύσεις και να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα του εκσυγχρονισμού του κράτους και της αναδιοργάνωσης της δημόσιας υγείας και να θέσουν τις βάσεις για την ανάπτυξη των υγειονομικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και των κοινωνικών ασφαλίσεων. 
Ζητήματα όπως το κράτος πρόνοιας και οι κοινωνικές ασφαλίσεις, τα δίκτυα υποδομής και η δημόσια υγεία στην Ελλάδα και την Ευρώπη τον 19ο και 20ό αιώνα και οι πολιτικές και τα θεσμικά μέτρα για τις συνθήκες εργασίας και την επαγγελματική παθολογία, αποτελούν αντικείμενα συζήτησης και μελέτης σε ένα ευρύτερο πλαίσιο και δεν περιορίζονται αποκλειστικά σε όσα συνέβησαν στην χώρα μας την περίοδο του μεσοπολέμου. Μέσα από την συγκριτική ιστορική και κοινωνική ανάλυση αυτών των θεμάτων εξετάζεται η πορεία θεμελίωσης και εξέλιξης των πολιτικών υγείας, πρόνοιας και ασφάλισης, ενώ προσφέρεται και για περαιτέρω διερεύνηση φαινομένων τα οποία συνέβαλαν καθοριστικά στις μετέπειτα εξελίξεις στη δημόσια υγεία και την κοινωνική πολιτική. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Σελίδες 552