Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Εραλδικά Σύμβολα και Διάσημα του Βασιλείου της Ελλάδος

Εραλδικά Σύμβολα και Διάσημα του Βασιλείου της Ελλάδος

Εραλδικά Σύμβολα και Διάσημα του Βασιλείου της Ελλάδος

Κωδικός Λαβυρίνθου: 65326Έτος έκδοσης: 2015Συγγραφέας: Ανδρέας Μέγκος
Tιμή Καταλόγου: 24.00€Έκπτωση:13%Τελική Τιμή:21.00€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Το θέμα του βιβλίου σημαντικό όσο και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά πράγματα, όχι όμως και για τα ευρωπαϊκά. Η Εραλδική, όπως και η γενεαλογία (πιο απλά τα γενεαλογικά δέντρα), είναι δύο επιστήμες συγγενείς μεταξύ τους, οι οποίες προσφέρουν στην Ιστορία σημαντικές πληροφορίες.

Στο έργο αυτό παρουσιάζεται ένα μεγάλο μέρος της Εραλδικής ιστορίας του Βασιλείου της Ελλάδος και της Δυναστείας του Γεωργίου Α′ πλούσιας σε σύμβολα, οικόσημα, θυρεούς και εμβλήματα της Ελληνικής Βασιλικής Δυναστείας που αποτυπώνουν την Ιστορία της χώρας μας με πρωταγωνιστές τους Έλληνες βασιλείς, την καταγωγή τους, τις συγγένειες του Ελληνικού βασιλικού οίκου και την ιστορική πορεία των βασιλικών οίκων της Ευρώπης από τον 14ο αιώνα έως τις ημέρες μας. Στην ιστορική αυτή αναδρομή δεν θα μπορούσε να μην συμπεριληφθούν τα Βασιλικά Διάσημα Αριστείας της Ελλάδος καθώς αποτελούν μοναδικά δημιουργήματα που συνάδουν με την Εραλδική τέχνη.

Η εργασία αυτή ολοκληρώθηκε ύστερα από ψηφιοποίηση σε σύγχρονη μορφή των Εραλδικών συμβόλων που απεικονίζονται σε αυτό βιβλίο κρατώντας πάντα το ύφος και τις λεπτομέρειας για να είναι ακριβής όσο το δυνατόν με τα αυθεντικά πράγμα όχι εύκολο, διότι δεν υπάρχει δυστυχώς επίσημο καταγεγραμμένο ιστορικό αρχείο με τα σύμβολα αυτά στην Ελλάδα.

 Εκδόσεις Στέμμα