Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ

Κωδικός: NeoΣυγγραφέας: Ζαλοκώστας, Χρήστος Π.Εκδοτικός οίκος: Βιβλιοπωλείον της ΕστίαςΛέξεις κλειδιά: ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Τελική Τιμή:18.00€

Αθήνα 1971,σελ.270,. ¶ έκδοση με έναν αναδιπλούμενο χάρτη, με ανάγλυφη προτομή του Αλεξάνδρου.

Αφού ξεψύχησε ο Αλέξανδρος αναστήθηκε στη φαντασία των λαών. Όσο γρηγορότερα χάθηκε, τόσο ιδανικότερη φάνηκε η μορφή του. Εκείνο που ποθούσε για τον εαυτό του, να μοιάσει σε θεό, το πέτυχε πεθαμένος, με τα παραμύθια που δημιουργήθηκαν για να ιστορήσουν επεισόδια πιο φανταστικά κι από την αφάνταστη ζωή του. Δεν αξιώθηκε να βρει έναν Όμηρο να τον υμνήσει, όμως η ταπεινή Μούσα κάθε φυλής τον τραγούδησε σαν δικό της θρέμμα. Τόση εντύπωση προξένησε στον κόσμο το πέρασμά του, ώστε λαοί που δεν τον γνώρησαν, όπως οι Κινέζοι, οι Λάπωνες, οι Ινδονήσιοι, οι Γιαπωνέζοι, διηγούνται τ' άθλα του και τον θέλουν ήρωά τους. Ο θρύλος του απλώθηκε από τη Γαλλία ως τον Ειρηνικό κι από την παγωμένη Ισλανδία ως την Αφρική. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)