Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΧΑΜΕΝΤΙΑΝΟΙ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΣΥΡΟΚΡΗΤΕΣ

ΧΑΜΕΝΤΙΑΝΟΙ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΣΥΡΟΚΡΗΤΕΣ

ΧΑΜΕΝΤΙΑΝΟΙ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΣΥΡΟΚΡΗΤΕΣ

Κωδικός Λαβυρίνθου: 54548Έτος έκδοσης: 2001Συγγραφέας: Αλεξάνδρου Ν. Δημήτρης
Tιμή Καταλόγου: 13.00€Έκπτωση:23%Τελική Τιμή:10.00€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

«Ταξιδεύοντας μέσα στη σκοτεινή και ομιχλώδη ατραπό του παρελθόντος χρόνου, εκεί όπου ο μύθος γίνεται ένα με την πραγματικότητα, συναντάμε τον Ουρανό και τον Κρόνο, τον Ποσειδώνα και το Διόνυσο, ακόμη το Δία, τον Αγήνορα και την Ευρώπη. Μόνος σου όμως και όχι με συνοδό πρέπει να ταξιδέψεις στην Ιστορία...
Πρωτοέλληνες και Έλληνες, Αχαιοί, Μινωίτες, Κύπριοι, Θράκες, Μακεδόνες, Έλληνες του Αιγαίου, της Μικράς Ασίας, της Μεσογείου, της Οικουμένης. Προβάλλει φωτεινή η μεγαλύτερη φυσιογνωμία όλων των εποχών, ο Μέγας Αλέξανδρος, και ακολουθούν οι Πτολεμαίοι, Αντιοχείς, Σελευκίδες αλλά και Βυζαντινοί, «Ρουμ Ορτοντόξ», Συροκρήτες, θεοί, ημίθεοι, ήρωες και θνητοί, Έλληνες της Ελλάδας και της διασποράς, πιασμένοι σε τεράστιο διαχρονικό χορό μέσα στο μεγάλο αλώνι που ονομάζεται Εγγύς και Μέση Ανατολή. Διαδίδουν απλόχερα τις τέχνες και τα γράμματα, φως και πολιτισμό, κτίζουν πόλεις.... Αλεξάνδρεια, Φιλαδέλφεια, Πτολεμαΐς Αντιόχεια, Νεάπολις, Ανθηδών, Πέλλα, Γέρασα, Δίον, Γάδειρα κ.ά. Ανοίγουν δρόμους συναλλαγών, επικοινωνίας κι ευημερίας από την Ευρώπη ώς την Ασία, ενώνοντας Ειρηνικό με Ατλαντικό. Δρόμοι πάνω στους οποίους θα στηρίζονται οι τύχες των λαών μέχρι σήμερα. Θρυλικά βασίλεια, όπως η Παλμύρα της Ζηνοβίας, αλλά και θρησκείες όπως ο χριστιανισμός, θα χρησιμοποιήσουν την ελληνική λαλιά την οποία "ώς μέσα στη Βακτριανή επήγαμεν, ώς τους Ινδούς..."». 

Σελίδες 230