Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Βερολίνο

Βερολίνο

Βερολίνο

Κωδικός Λαβυρίνθου: 126465Κωδικός-ISBN: 978-960-8068-69-8Έτος έκδοσης: 2001Συγγραφέας: Schulte - Peevers, AndreaΕκδοτικός οίκος: ΟΞΥΛέξεις κλειδιά: Γερμανία, Οδηγοί Ταξίδια & διακοπές Κατάσταση: ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 344 Τίτλος πρωτότυπου: Berlin Θέματα: Γερμανία, Οδηγοί Ταξίδια & διακοπές Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 18.00€Έκπτωση:50%Τελική Τιμή:9.00€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Στην πολυτάραχη ιστορική διαδρομή του, το Βερολίνο γνώρισε περιόδους καλλιτεχνικής ακμής καθώς και τη λαίλαπα του πολέμου. Στους δρόμους και στην ατμόσφαιρα της πόλης έχει αποτυπωθεί τόσο η «χρυσή» δεκαετία του `20 όσο και η περίοδος του διχασμού μετά το Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, τόσο η μεγαλοφυΐα των αρχιτεκτόνων του μπαρόκ όσο και οι πειραματισμοί του Μπαουχάους, τόσο η περιβόητη γερμανική σταθερότητα όσο και η αέναη αλλαγή. Από πόλη-σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου, μετά την επανένωση των δύο Γερμανιών, το Βερολίνο μεταμορφώνεται σε μια πόλη που εκφράζει το πνεύμα της νέας χιλιετίας. Ο ταξιδιώτης έχει τη μοναδική ευκαιρία να γίνει μάρτυρας των αλλαγών που συντελούνται στο αστικό και πολιτισμικό τοπίο, και μάλιστα σε μια από τις πιο ζωντανές και πρωτοποριακές πρωτεύουσες στην Ευρώπη. Στον οδηγό αυτόν θα ανακαλύψετε πλούτο πληροφοριών σχετικά με: όλα τα μουσεία, από τις συλλογές αρχαιοτήτων μέχρι τη Στάζι, ξενοδοχεία και πανσιόν, από τα πιο οικονομικά ως τα πιο πολυτελή, μέσα μεταφοράς (αεροπλάνα, μετρό, τρένα και λεωφορεία), χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, που καλύπτουν τόσο τους λάτρεις του κλασικού γερμανικού πολιτισμού όσο και τους οπαδούς των πιο σύγχρονων τάσεων στην τέχνη, εκδρομές σε ιστορικές πόλεις όπως η Δρέσδη και η Λειψία. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται αναλυτικοί, έγχρωμοι χάρτες, απαραίτητοι οδηγοί για κάθε επισκέπτη, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]