Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ο νέος ρόλος του κράτους

Ο νέος ρόλος του κράτους

Ο νέος ρόλος του κράτους

Κωδικός Λαβυρίνθου: 124993Κωδικός-ISBN: 978-960-435-356-9Έτος έκδοσης: 2012Συγγραφέας: Aghion, Philippe & Roulet, AlexandraΕκδοτικός οίκος: ΠόλιςΛέξεις κλειδιά: Πολιτική επιστήμη και θεωρία, Πολιτικές ιδεολογίες, Σοσιαλισμός και αριστερά του κέντρου δημοκρατικές ιδεολογίες Κατάσταση: ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 146 Τίτλος πρωτότυπου: Repenser ltat Θέματα: Πολιτική επιστήμη και θεωρία, Πολιτικές ιδεολογίες, Σοσιαλισμός και αριστερά του κέντρου δημοκρατικές ιδεολογίες Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 12.90€Έκπτωση:39%Τελική Τιμή:7.90€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Αν και η χρηματοπιστωτική κρίση έθεσε υπό αμφισβήτηση την παντοδυναμία των αγορών και τις πολιτικές της απορρύθμισης, οι πολίτες παραμένουν δύσπιστοι απέναντι στο κράτος, παρακολουθώντας έκπληκτοι διάφορες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και το αμερικανικό Κογκρέσο να τάσσονται υπέρ του "λιγότερου κράτους". Οι συγγραφείς τού ανά χείρας βιβλίου απορρίπτουν τη νεοφιλελεύθερη επιλογή του "λιγότερου κράτους", αντιπροτείνοντας ένα "διαφορετικό κράτος".

Η παγκοσμιοποίηση και η επανάσταση της πληροφορικής μάς επιβάλλουν να επιβεβαιώσουμε ξανά την πίστη μας στην κρατική εξουσία, αλλά επινοώντας την εκ νέου. Να επιδιώξουμε ένα κράτος που επενδύει στην ανάπτυξη και την καινοτομία· ένα κράτος που προστατεύει τους πολίτες του, καθώς ο κόσμος γίνεται όλο και πιο αβέβαιος· ένα κράτος αδέκαστο. Αυτές είναι οι βασικές γραμμές του νέου σοσιαλδημοκρατικού συμφώνου που προτείνουν οι συγγραφείς του παρόντος βιβλίου.