Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΕΚΑΤΑΙΟΣ ΜΙΛΗΣΙΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

ΕΚΑΤΑΙΟΣ ΜΙΛΗΣΙΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

ΕΚΑΤΑΙΟΣ ΜΙΛΗΣΙΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ - ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Κωδικός Λαβυρίνθου: 124160Κωδικός-ISBN: 124160Εκδοτικός οίκος: ΚΑΚΤΟΣ Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Tιμή Καταλόγου: 9.54€Έκπτωση:50%Τελική Τιμή:4.80€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Ο Εκαταίος ο Μιλήσιος υπήρξε ο σημαντικότερος ίσως γεωγράφος και λογογράφος του 6ου αιώνα π.Χ. Από παλιά αρχοντική οικογένεια της Μιλήτου, ταξίδεψε σε πολλά μέρη τη Γης και ανέλαβε να επιβεβαιώσει ή να διορθώσει τον χάρτη που είχε σχεδιάσει ο κατά την παράδοση δάσκαλός του Αναξίμανδρος. Το έργο του «Περιήγησις» είναι μεν γεωγραφικό, αλλά περιλαμβάνει και πλήθος εθνογραφικών πληροφοριών που του προσδίδουν ιστορικό χαρακτήρα.
Στα 4 βιβλία του έργου του «Γενεαλογίαι» συγκέντρωσε και έβαλε σε τάξη τους μύθους των ηρώων και γενικά το μυθικό υλικό, ακολουθώντας τη διαδοχή των γνωστών γενεών. Στο έργο αυτό προσπάθησε να εξηγήσει τους παραλογισμούς και να μειώσει τις υπερβολές των μύθων, χωρίς όμως να θίξει την ουσία τους και να προχωρήσει σε μια πιο επιστημονική έκθεση της ιστορίας. Η συμβολή του, που είναι μεγάλη, στην εξέλιξη της ιστοριογραφίας έγκειται στην προαπάθειά του για χρονολογική ταξινόμηση των γεγονότων και για ορθολογιστική ερμηνεία των μύθων. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)