Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΗΣΙΟΔΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ ΘΕΟΓΟΝΙΑ - ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ - ΑΣΠΙΣ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

ΗΣΙΟΔΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ ΘΕΟΓΟΝΙΑ - ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ - ΑΣΠΙΣ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

ΗΣΙΟΔΟΣ: ΑΠΑΝΤΑ ΘΕΟΓΟΝΙΑ - ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ - ΑΣΠΙΣ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

Κωδικός Λαβυρίνθου: 123957Κωδικός-ISBN: 978-960-430-195-9Έτος έκδοσης: 1993Συγγραφέας: ΗσίοδοςΕκδοτικός οίκος: ΚΑΚΤΟΣΛέξεις κλειδιά: Αρχαία Ελλάδα, Αρχαία Ελληνικά, Ποίηση Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Σελίδες: 296 Θέματα: Αρχαία Ελλάδα, Αρχαία Ελληνικά, Ποίηση Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 12.72€Έκπτωση:50%Τελική Τιμή:6.40€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

ΘΕΟΓΟΝΙΑ: Η γένεση των θεών και η δημιουργία του κόσμου, οι αγώνες και οι συγκρούσεις για την κοσμική τάξη μετά την επικράτηση του Δία. Η πρώτη προσπάθεια συστηματοποίησης της ελληνικής μυθολογίας.
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ: Με αφορμή τη φιλονικία με τον αδελφό του Πέρση, ο ποιητής κατακρίνει την αδικία, υμνεί το δίκαιο και εκθειάζει ως ιδεώδες την εργασία. Με πολλές συμβουλές για ηθικά ζητήματα, με πλήθος πληροφοριών, λαογραφικών και ηθολογικών, το έργο φέρνει στο προσκήνιο τον κόσμο των φτωχών γεωργών και ναυτικών, την καθημερινή ζωή τους και τον μόχθο τους.
ΑΣΠΙΣ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ: Περιγραφή της ασπίδας του Ηρακλή και της μονομαχίας του ήρωα με τον Κύκνο.
Ο Ησίοδος, ο πατέρας του διδακτικού έπους, έζησε τα τέλη του 8ου - αρχές του 7ου αι. π.Χ. Τις λιγοστές πληροφορίες για τον ίδιο αντλούμε από το έργο του (ο πρώτος ποιητής στην Ευρώπη που στο έργο του κάνει λόγο και για τον εαυτό του) και από την αρχαία παράδοση. Γεννήθηκε στην ¶σκρα της Βοιωτίας, όπου έζησε αγροτική ζωή. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)