Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Κωδικός Λαβυρίνθου: 122530Κωδικός-ISBN: 122530Έτος έκδοσης: 1981Συγγραφέας: Ρουμελιωτάκης, ΜανόληςΕκδοτικός οίκος: ΠΛΕΘΡΟΝΛέξεις κλειδιά: Αληθινές ιστορίες Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 126 Θέματα: Αληθινές ιστορίες Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Αρχική τιμή: 13.69€Έκπτωση: 65% Τελική Τιμή:4.90€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ τα γεγονότα μιας από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας, τον πόλεμο του '40, είναι το βιβλίο Γράμμα στο γιό μου. Ο στρατιώτης Μανόλης Ρουμελιωτάκης κρατά τις σημειώσεις του ανάμεσα σε δυο πορείες ή στο διάλειμμα κάποιας μάχης, μα κυρίως καταγράφει τα πάντα στο νου του. Πολύ αργότερα, το 1962, όταν θα είναι εξόριστος στον Αι-Στράτη, θα ανατρέξει στη μνήμη του και θα ξανανοίξει τις σημειώσεις του για να γράψει αυτό το γράμμα στο γιο του, που τον ρωτά να μάθει για κείνα τα χρόνια. Με τρόπο λιτό και πυκνό, παρά τις ελάχιστες γραμματικές του γνώσεις, ο Μ.Ρ. περιγράφει τη στράτευσή του, την πορεία από την Κρήτη ως την πρώτη γραμμή, τη συμμετοχή του στις μάχες, αλλά και την ιδιαίτερη μεταχείρηση των "κακών" (λόγω φρονημάτων) στρατιωτών, τον τραυματισμό του, την επιστροφή, κι αργότερα, από τα νοσοκομεία της Αθήνας, την πρώτη σπίθα της Αντίστασης που θ' ακολουθήσει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)