Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Δοκίμια κριτικής

Δοκίμια κριτικής

Δοκίμια κριτικής

Κωδικός Λαβυρίνθου: 122518Κωδικός-ISBN: 122518Συγγραφέας: Νικολαρεΐζης, ΔημήτριοςΕκδοτικός οίκος: ΠΛΕΘΡΟΝΛέξεις κλειδιά: Λογοτεχνία: Ιστορία & κριτική, Φιλοσοφικές σπουδές: γενικά Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 305 Θέματα: Λογοτεχνία: Ιστορία & κριτική, Φιλοσοφικές σπουδές: γενικά Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Αρχική τιμή: 15.90€Έκπτωση: 70% Τελική Τιμή:4.90€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Άκοπο

Δοκίμια Κριτικής τιτλοφορεί το βιβλίο του ο Δ. Νικολαρεΐζης. Συγκεντρώνει σ` αυτό όλη τη δημοσιευμένη, μέχρι της στιγμής, εργασία, του: δοκίμια, μελέτες, άρθρα. Δεκατέσσερα κείμενα περιλαμβάνει ο τόμος με ποικίλα θέματα, που έχουνε όμως για επίκεντρό τους, στη μεγάλη πλειοψηφία, την ελληνική πνευματική ζωή. Κυριαρχούν, ίσως όχι τόσο σε αριθμό όσο σε βαρύτητα όσα αναφέρονται στην ποίηση. Είναι, μας το εξομολογείται και ο ίδιος, το πάθος του κριτικού (...) Στην κριτική αφιερώνει, επίσης, δυο ευρύτερα μελετήματα (...) τα οποία μας επιτρέπουν να επισημάνουμε την ευρύτητα της σκοπιάς από την οποία αντιμετωπίζει το καλλιτεχνικό φαινόμενο, την έλλειψη στενού δογματισμού, το συναίσθημα ευθύνης και την προσήλωση στην αδέσμευτη έκφραση, που πιστεύει [ο Δημ. Νικολαρεΐζης] ότι θα πρέπει να διακρίνουν τον κριτικό.
ΒΑΣΟΣ ΒΑΡΙΚΑΣ