Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΟΤΑΝ Η ΒΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ - Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΛΑΣΚΩΒΗΣ (ΤΡΙΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)

ΟΤΑΝ Η ΒΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ - Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΛΑΣΚΩΒΗΣ (ΤΡΙΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)

ΟΤΑΝ Η ΒΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ - Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΓΛΑΣΚΩΒΗΣ (ΤΡΙΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)

Κωδικός Λαβυρίνθου: 122489Κωδικός-ISBN: 978-960-435-558-7Έτος έκδοσης: 2017Συγγραφέας: Mackay, MalcolmΕκδοτικός οίκος: ΠόλιςΛέξεις κλειδιά: Μυθιστορήματα, Αστυνομικά & Μυστηρίου Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 384 Θέματα: Μυθιστορήματα, Αστυνομικά & Μυστηρίου Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 15.00€Έκπτωση:14%Αρχική τιμή: 12.90€Έκπτωση: 24% Τελική Τιμή:9.90€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Είσαι ένας ευσυνείδητος επαγγελματίας δολοφόνος. Ο καλύτερος στον χώρο. Προετοιμάζεσαι σχολαστικά και εκτελείς άψογα κάθε συμβόλαιο θανάτου. Ωστόσο κάποτε φτάνει η στιγμή που η μοναχική ζωή του εκτελεστή γίνεται αβάσταχτη. Έτσι ο Κάλουμ ΜακΛίν, ο εκτελεστής που πρωταγωνιστεί στην Τριλογία της Γλασκώβης, προετοιμάζει την αποχώρησή του κρυφά από τους εργοδότες του, με την ίδια σχολαστικότητα που προετοίμαζε τα χτυπήματά του.

                Γύρω του μαίνεται ένας σιωπηλός, θανάσιμος πόλεμος. Οι μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις της Γλασκώβης συγκρούονται για την επικράτησή τους στον χώρο του υποκόσμου: μπράβοι, πλαστογράφοι, τοκογλύφοι, έμποροι ναρκωτικών, διεφθαρμένοι αστυνομικοί, αδίστακτες γυναίκες, πρόσωπα βίαια, κινούνται στη σκιά, έτοιμα να εξοντώσουν οποιονδήποτε στέκεται εμπόδιο στις φιλοδοξίες τους. Μακιαβελικά σχέδια και μηχανορραφίες συσκοτίζουν τις έρευνες της αστυνομίας. Όμως ο επιθεωρητής Φίσερ θα αξιοποιήσει τα στοιχεία που του δίνει μια αναπάντεχη ομολογία. Και ίσως αυτή τη φορά είναι η σειρά του να νικήσει?

                Ο Μακέι περιγράφει με οξυδέρκεια τα κίνητρα των ηρώων του, ανατέμνει τις πράξεις τους, αποκαλύπτει τη μοναξιά, τις αμφιβολίες, τους υπολογισμούς και τους φόβους τους, τα λόγια που δεν θα πουν, τα συναισθήματα που δεν θα εκδηλώσουν.

                Η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι έντονη, βαριά, υποβλητική, με αποχρώσεις. Η γραφή αδρή, με φράσεις συχνά σύντομες, στεγνές, συγκρατημένες. Ο ρυθμός, νευρώδης και εθιστικός, ακολουθεί τον Κάλουμ ΜακΛίν στην επικίνδυνη διαδρομή του, μέχρι το απροσδόκητο τέλος που ολοκληρώνει με συναρπαστικό τρόπο την Τριλογία της Γλασκώβης που άρχισε με τον Αναγκαίο θάνατο του Λιούις Γουίντερ και συνεχίστηκε με το Πώς ένας εκτελεστής λέει αντίο.

Α.Κ.

* * *

Ο Μάλκομ Μακέι γεννήθηκε το 1982 στην πόλη Stornoway της Σκωτίας. Το Όταν η βία πλησιάζει είναι το τρίτο βιβλίο της Τριλογίας της Γλασκώβης που έχει ως θέμα τον υπόκοσμο της πόλης. Τα πρώτα δύο βιβλία της τριλογίας, Ο αναγκαίος θάνατος του Λιούις Γουίντερ (Bloody Scotland Crime Book) και Πώς ένας εκτελεστής λέει αντίο (Deanston Scottish Crime Book of the Year 2013), κυκλοφορούν επίσης από τις εκδόσεις Πόλις.