Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Πολιτική χρονογραφία 1991

Πολιτική χρονογραφία 1991

Πολιτική χρονογραφία 1991

Κωδικός Λαβυρίνθου: 122241Κωδικός-ISBN: 978-960-03-1241-6Έτος έκδοσης: 1994Συγγραφέας: Γιανναράς, ΧρήστοςΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΚαστανιώτηΛέξεις κλειδιά: Ελλάδα, Πολιτική και κυβέρνηση Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 260 Θέματα: Ελλάδα, Πολιτική και κυβέρνηση Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 8.48€Έκπτωση:50%Τελική Τιμή:4.24€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Ο δεύτερος τόμος των δισεβδομαδιαίων πολιτικών σχολίων παρακολουθεί την ελληνική επικαιρότητα στη διάρκεια μιας κρίσιμης χρονιάς: χρονιάς που έκρινε την αδυναμία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας να αυτό-ανανεωθούν, να ανασυγκροτήσουν τον πολιτικό τους λόγο, να αποτινάξουν την παλαιοκομματική νοοτροπία της υποταγής σε ευτελείς σκοπιμότητες επανεκλογής και μόνο.
Μετά την παταγώδη αποτυχία διαχείρισης του λαϊκού αιτήματος της `αλλαγής`, ή ακόμα τραγικότερη καπηλεία του αιτήματος της `κάθαρσης` και της `ετοιμότητας` για `νέες ιδέες`. Τα δυο μεγάλα ελληνικά πολιτικά κόμματα αυτοχειριάζονται θεληματικά, μέσα σε μια πρωτοφανή κρίση ανθρώπινης ανεπάρκειας, πολιτικής ατολμίας, ευτέλειας μυωπικών σκοπιμοτήτων.
Και πάλι θετικά το βιβλίο οικοδομεί κριτήρια ερμηνείας του φαινομένου της πολιτικής αυτοχειρίας. Βυθομετρεί το κενό απουσίας εκείνης της ρεαλιστικής ελληνικότητας που θα μπορούσε να ανακόψει τη συνεχιζόμενη θανατηφόρα έκπτωση στον μεταπρατισμό, τον ηροστράτειο λαϊκισμό, τη χρεοκοπία των καλύτερων προθέσεων.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]