Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Φρόιντ, η διανοητική περιπέτεια

Φρόιντ, η διανοητική περιπέτεια

Φρόιντ, η διανοητική περιπέτεια

Κωδικός Λαβυρίνθου: 121441Κωδικός-ISBN: 978-960-274-528-1Έτος έκδοσης: 2001Συγγραφέας: Flem, LydiaΕκδοτικός οίκος: ΨΥΧΟΓΙΟΣΛέξεις κλειδιά: Ψυχολογία Κατάσταση: ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 314 Θέματα: Ψυχολογία Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 19.90€Έκπτωση:85%Τελική Τιμή:2.90€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ενός ντετέκτιβ, η Lydia Flem εισχωρεί βαθιά στον ιδιωτικό χώρο της δημιουργίας του Φρόιντ. Η συγγραφέας δείχνει με ποιον τρόπο οι ιδέες του Φρόιντ οικοδομούνται μέσα από το πάθος του για την αρχαιολογία, πώς η κλινική του εμπειρία επηρεάζεται καθοριστικά από τα διαβάσματά του, και πώς η επεξεργασία της θεωρίας του απορρέει από την αυτοανάλυσή του. Μέσα στο εργαστήρι του δημιουργού Φρόιντ όλα αναμειγνύονται και αποκτούν νόημα: το σωματικό με το αφηρημένο, το καθημερινό με το εξιδανικευμένο, το παιχνίδι με τη σοβαρότητα. Ο Φρόιντ υπήρξε ένας σεναριογράφος. Και το έργο του όχι μια ανάληψη αλλά μια εφεύρεση, μια επινόηση πλοκής απ? αυτές που δεν απορρέουν από την εμπειρία αλλά οργανώνουν (σε προσωπική ιστορία) την οντολογική εμπειρία.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]