Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Σειρήνεια δείπνα

Σειρήνεια δείπνα

Σειρήνεια δείπνα

Κωδικός: 978-960-524-110-0Έτος έκδοσης: 2001Συγγραφέας: Dalby, AndrewΕκδοτικός οίκος: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΚρήτηςΛέξεις κλειδιά: Διαιτολογία και διατροφή, Μαγειρική / φαγητό & ποτό κλπ Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 576 Τίτλος πρωτότυπου: Siren Feasts Θέματα: Διαιτολογία και διατροφή, Μαγειρική / φαγητό & ποτό κλπ Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 25.01€Έκπτωση:60%Τελική Τιμή:9.90€

Τα «Σειρήνεια Δείπνα» αποτελούν την πρώτη πλήρη ιστορία τροφών και της γαστρονομίας στην Ελλάδα. Ο Andrew Dalby ακολουθεί τα ίχνη της αδιάσπαστης συνέχειας της ελληνικής κουζίνας, από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τις μέρες μας. Δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις τροφές που καταναλώνονταν στην κλασική, την ελληνιστική και τη ρωμαϊκή περίοδο, στην θέση που αυτές καταλάμβαναν στο «μενού», καθώς και στις τοπικές σπεσιαλιτέ, για τις οποίες υπερηφανεύονταν οι διάφορες πόλεις. Στο βιβλίο αυτό θα βρούμε επίσης μια καινούργια ανάλυση των «Δειπνοσοφιστών» του Αθήναιου, που υπήρξε όχι μόνο σπουδαία πηγή πληροφοριών για την ελληνική ιστορία και λογοτεχνία, αλλά και ένα κλασικό έργο σε θέματα γαστρονομίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]