Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η δίκη του Σωκράτη

Η δίκη του Σωκράτη

Η δίκη του Σωκράτη

Κωδικός: 978-960-236-137-5Έτος έκδοσης: 1996Συγγραφέας: Stone, I. F.Εκδοτικός οίκος: ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ Α. Α. ΛΙΒΑΝΗΛέξεις κλειδιά: Ελλάδα, Φιλοσοφία Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 410 Τίτλος πρωτότυπου: The trial of Socrates Θέματα: Ελλάδα, Φιλοσοφία Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 18.35€Έκπτωση:20%Τελική Τιμή:14.70€

Σε μια κρίση ερευνητικής δημοσιογραφίας και κλασικισμού, ένας παλαίμαχος ανταποκριτής στην Ουάσινγκτον πάει πίσω σχεδόν δυόμισι χιλιάδες χρόνια, για να ρίξει νέο φως στην πιο διάσημη υπόθεση ελευθερίας λόγου όλων των εποχών - τη δίκη του Σωκράτη. Σε περισσότερο από μια δεκαετία μελέτης, κατά την οποία ο I. F. Stone έμαθε μόνος του αρχαία ελληνικά για να κατανοήσει τις βασικές πηγές στο πρωτότυπο, έφερε στο φως πολλά που οι Απολογίες του Πλάτωνα και του Ξενοφώντα δεν μας λένε ή αφήνουν στη σκιά. Το βιβλίο δείχνει πόσο βαθιές ήταν οι διαφορές ανάμεσα στη δημοκρατική Αθήνα και το φιλόσοφο, που το μαρτύριό του έκανε - χάρη στην ιδιοφυΐα του Πλάτωνα - έναν κοσμικό άγιο του δυτικού πολιτισμού. (. . .) Αυτό το βιβλίο προσπαθεί να αποκαλύψει μερικά από τα μυστήρια πίσω από τη δίκη. Μας βοηθάει να καταλάβουμε γιατί οι Αθηναίοι περίμεναν μέχρι τα εβδομήντα του για να τον δικάσουν, γιατί ο Σωκράτης έκανε ό,τι μπορούσε για να ανταγωνιστεί τους δικαστές του, πόσο μικρή ήταν η διαφορά των ψήφων για την καταδίκη του και πόσο εύκολα θα μπορούσε να είχε επιτύχει αθώωση. (. . .)


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]