Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Η στρατιωτική ζωή εν Ελλάδι

Η στρατιωτική ζωή εν Ελλάδι

Η στρατιωτική ζωή εν Ελλάδι

Κωδικός: 978-960-8151-22-2Έτος έκδοσης: 2000Συγγραφέας: 1ο Δημοτικό Σχολείο ΑκράταςΕκδοτικός οίκος: Σύνολο - ΠερίπλουςΛέξεις κλειδιά: Αληθινές ιστορίες Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 296 Θέματα: Αληθινές ιστορίες Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 10.83€Έκπτωση:20%Τελική Τιμή:8.70€

Η «Στρατιωτική ζωή εν Ελλάδι» αποτελεί τη μοναδική γραπτή μαρτυρία για τα ελληνικά ήθη στα μέσα του 19ου αιώνα. Ο συγγραφέας της σατιρίζει, χωρίς να είναι αρνητικός και χωρίς να χάνει την αισιοδοξία του, την καθημερινή ζωή ενός κράτους, του ελληνικού, που μόλις είχε αρχίσει να οργανώνεται! Το βιβλίο, που αποτελεί σταθμό στην εξέλιξη της νεοελληνικής πεζογραφίας, κυκλοφόρησε ανωνύμως στα 1870 στη Βραΐλα και ο συγγραφέας του παραμένει άγνωστος. Κείμενο, στον καιρό του γλωσσικώς πολύ προηγμένο, που περιέχει πλήθος άγνωστων πληροφοριών και που διακρίνεται για τις διεισδυτικές παρατηρήσεις, το χιούμορ και τη δροσιά του.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]