Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Τρία παιδιά του αιώνα τους (3η έκδοση)

Τρία παιδιά του αιώνα τους (3η έκδοση)

Τρία παιδιά του αιώνα τους (3η έκδοση)

Κωδικός Λαβυρίνθου: 118607Κωδικός-ISBN: 118607Συγγραφέας: Αθανασιάδης, ΤάσοςΕκδοτικός οίκος: Βιβλιοπωλείον της ΕστίαςΛέξεις κλειδιά: Βιογραφία: γενικά Κατάσταση: ΜΕΤΡΙΑ Είδος βιβλίου: Σκληρόδετο Σελίδες: 218 Θέματα: Βιογραφία: γενικά Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 12.17€Έκπτωση:71%Τελική Τιμή:3.50€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

λείπει η κουβερτούρα

 

Αν παραδεχτούμε πως ο καλλιτέχνης, μαζύ με τ' άλλα του χαρίσματα, είναι ένας αισθηματικός άνθρωπος που αντιμάχεται την πραγματικότητα γιατί αποζητά μιαν αρμονικώτερη τάξη της, τότε δεν απέχομε και πολύ από έναν, απλουστευμένον έστω, ορισμό του ρωμαντικού ανθρώπου, όπως μας τον έδωσαν οι χαρακτηριστικώτεροί του εκπρόσωποι του περασμένου αιώνα. Μ' αυτόν τον τύπο του ρωμαντικού ταυτίστηκε, όσο ελάχιστοι στην εποχή του, ο Βίκτωρ Ουγκώ - σαν άνθρωπος, σαν καλλιτέχνης, σα γάλλος πολίτης. Σε μιαν ολόκληρη φιλολογική σταδιοδρομία εξηνταπέντε χρόνων, η ηθική του με τις αντιφάσεις της, το έργο του με τον υψηλό τόνο της υπερβολής, η πολιτεία του με την προοδευτική του θέση δημιούργησαν τον αντιπροσωπευτικό τύπο του αιώνα του - του ρωμαντικού αιώνα, που έγινε φανταχτερό πλαίσιο για την προσωπογραφία του... (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

ΒΙΚΤΩΡ ΟΥΓΚΩ Ο ΚΟΝΤΟΤΤΙΕΡΟΣ ΤΟΥ ΡΩΜΑΝΤΙΣΜΟΥ
(Χρονικό)
Ο ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΒΣΚΗ ΒΑΔΙΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ
(Χρονικό μιας πορείας)
Η ΦΥΓΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΛΣΤΟΗ
(Αφήγηση)