Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Ο ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ

Ο ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ

Ο ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ

Κωδικός Λαβυρίνθου: 118574Κωδικός-ISBN: 118574Συγγραφέας: Πετσάλης - Διομήδης, ΘανάσηςΕκδοτικός οίκος: ΕΣΤΙΑ Κατάσταση: ΚΑΛΗ
Tιμή Καταλόγου: 19.27€Έκπτωση:74%Τελική Τιμή:5.00€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Αθήνα 1982, σελ. 490 σκλ/το ,χωρίς κουβερτούρα

Πριν τριανταένα χρόνια καταπιάστηκα να ξαναζωντανέψω το "αργό και συγκινητικό", καθώς έγραφα, ξύπνημα της συνειδήσεως του Νέου Ελληνισμού ύστερα από την Άλωση και το τραγικό τέλος του Μεσαιωνικού, του Βυζαντινού Ελληνισμού. (Το αρχικό ξύπνημα της εθνικής συνειδήσεως του Νέου Ελληνισμού ξεκινά, βέβαια, από τον ΙΒ' και τον ΙΓ' αι., ιδίως όταν μετά την πρώτη Άλωση -από τους Φράγκους- δημιουργήθηκαν εστίες αμιγούς ελληνισμού στις Αυτοκρατορίες Νικαίας και Τραπεζούντος, στα Δεσποτάτα Ηπείρου και Μυστρά. Αλλά με την πτώση της Βασιλεύουσας και τον αφανισμό του Βυζαντίου, η συνείδηση του Ελληνισμού τρεμόσβησε, παρά λίγο να σβήσει για πάντα, έως την ημέρα όπου η μικρή σπίθα της ελληνικής ψυχής, που τρεμόφεγγε, έγινε φλόγα, που λίγο-λίγο κόρωσε και λαμπάδιασε ξαφνικά). [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)