Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Χρόνια ανανέωσης

Χρόνια ανανέωσης

Χρόνια ανανέωσης

Κωδικός Λαβυρίνθου: 117726Κωδικός-ISBN: 978-960-14-0319-9Έτος έκδοσης: 2000Συγγραφέας: Kissinger, HenryΕκδοτικός οίκος: ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ Α. Α. ΛΙΒΑΝΗΛέξεις κλειδιά: Βόρεια Αμερική, Η.Π.Α., Ιστορία της Αμερικής, Διεθνείς σχέσεις Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Σκληρόδετο Σελίδες: 1197 Τίτλος πρωτότυπου: Years of renewal Θέματα: Βόρεια Αμερική, Η.Π.Α., Ιστορία της Αμερικής, Διεθνείς σχέσεις Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 43.83€Έκπτωση:32%Τελική Τιμή:30.00€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Για πεντέμισι ταραγμένα χρόνια είχα την τιμή να υπηρετώ πρώτα ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας και στη συνέχεια ως υπουργός Εξωτερικών, υπό τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Μ. Νίξον. Κατόπιν, προσκλήθηκα να συνεχίσω την υπηρεσία μου επί προεδρίας του Τζέραλντ Ρ. Φορντ. Αυτό ο τόμος περιλαμβάνει μια αφήγηση για την περίοδο που ο Τζέραλντ Φορντ επούλωσε τις πληγές του έθνους και το έθεσε σε μια πορεία που, κατά τη διάρκεια των επομένων κυβερνήσεων, κορυφώθηκε με την νίκη στον Ψυχρό Πόλεμο και τον κυρίαρχο ρόλο των ΗΠΑ στην διαμόρφωση της δομής του κόσμου. Στην σύντομή περίοδο των τριάντα μηνών που αξιώθηκε να είναι στην εξουσία, ο Φορντ πλοήγησε τη χώρα εν μέσω μιας σειράς εξαιρετικά σημαντικών γεγονότων που περιελάμβαναν: Εθνοτικές συγκρούσεις στην Κύπρο και στον Λίβανο. Ένα αποφασιστικό βήμα προς την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή. Μια σημαντική συμφωνία για τον έλεγχο των στρατιωτικών όπλων. Το τέλος της Αμερικανικής ανάμειξης στην Ινδοκίνα. Μια παγκόσμια ενεργειακή κρίση. Την υπογραφή της τελικής πράξης των συμφωνιών στο Ελσίνκι κατά τη διάρκεια της πρώτης Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης για την ασφάλεια, που σήμερα αναγνωρίζεται γενικά ως το σημείο καμπής του Ψυχρού Πολέμου. Τις λεηλασίες των Σοβιετικών και των Κουβανών στην Αφρική. Την μετάβαση προς την εφαρμογή του κανόνα της πλειοψηφίας στη Νότια Αμερική. Μια νέα μόνιμη διευθέτηση για την διώρυγα του Παναμά. Και την πρώτη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Εφτά αναπτυγμένων βιομηχανικών δημοκρατιών με θέμα την οικονομία. Εξαιτίας όλων αυτών, η προεδρία Φορντ θα μείνει στη μνήμη μας ως προπομπός της εποχής της ανανέωσης.


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]