Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Μελέκ θα πει άγγελος

Μελέκ θα πει άγγελος

Μελέκ θα πει άγγελος

Κωδικός Λαβυρίνθου: 115645Κωδικός-ISBN: 978-960-393-547-6Έτος έκδοσης: 2001Συγγραφέας: Θεοδώρου, ΙφιγένειαΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα (ΔΟΛ)Λέξεις κλειδιά: Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές Κατάσταση: ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 299 Θέματα: Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 12.80€Έκπτωση:38%Τελική Τιμή:7.90€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Ένα δυστύχημα ανατρέπει τις διακοπές της οικογένειας Λεούση και την πασχαλιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι του Έλληνα προξένου στη Σμύρνη. Γίνεται όμως αφορμή να βρεθούν όλοι αντιμέτωποι με τη μικρή Μελέκ, που βγαίνει σώα από τα συντρίμμια και, με την πεισματική σιωπή της, τους παρασύρει μέσα από τους ορεινούς δρόμους της Θράκης στην αναζήτηση των λόγων του ταξιδιού της στα μικρασιατικά παράλια. Ήρωες και αναγνώστες ανασύρουν από την τραυματισμένη μνήμη της Μελέκ, αποσπασματικά, την ιστορία του τόπου της, την ιστορία των Πομάκων της Θράκης, αλλά κι έναν ανατρεπτικό, εξωμότη έρωτα, που σε δύσκολα χρόνια νίκησε τη μισαλλοδοξία και την ανθρώπινη προκατάληψη. Μπορεί ένας παράφορος έρωτας να ελευθερώσει την ψυχή από τις βαθιά ριζωμένες θρησκευτικές αντιλήψεις; Πόσο έτοιμοι είμαστε όλοι εμείς να αισθανθούμε φτερούγες στους ώμους μας και να τολμήσουμε την απογείωση της ζωής μας; `Η ψυχή μου είχε φτερά κι άντεξε τη δοκιμασία. `Οι υπομένοντες πτεροφυήσουσιν ως αετοί`. Ελευθερώνονται. . .` Μελέκ θα πει άγγελος.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]