Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Μήδεια

Μήδεια

Μήδεια

Κωδικός: 978-960-7262-21-9Έτος έκδοσης: 1990Συγγραφέας: Ευριπίδης, 480-406 π.Χ.Εκδοτικός οίκος: ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΑΛέξεις κλειδιά: Σπουδές θεάτρου Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 213 Θέματα: Σπουδές θεάτρου Γλώσσες: Ελληνική, Νέα, Ελληνική, Αρχαία
Tιμή Καταλόγου: 18.55€Έκπτωση:50%Τελική Τιμή:9.30€

Η Μήδεια του Ευριπίδη αρχίζει όταν το ρομάντσο καί οί ημέρες της περιπέτειας έχουν τελειώσει. Η αναζήτηση του Χρυσόμαλλου Δέρατος, οί άθλοι του Ιάσονος, ό έρωτας της Μήδειας υπήρξαν θέματα άλλων ποιημάτων καί θεατρικών έργων. Μοιάζει με ευγενική ιστορία- όμως δεν φαίνεται ότι θα τελειώσει με καταστροφή; Ο Άπσυρτος καί ό Πελίας δολοφονήθηκαν με δόλιο τρόπο. Ο Ιάσων παντρεύτηκε μια βάρβαρη μάγισσα. Αυτό δεν μπορεί να είναι το τέλος. Τί συμβαίνει μετά ταύτα- όταν ή πρώτη έξαψη του πάθους και του ρομάντσου έχει τελειώσει; Τι γίνεται τότε; Ο Ιάσων απαρνήθηκε την Μήδεια. Η Μήδεια σκότωσε τη νύφη του Ιάσονος, τα παιδιά του και τον πατέρα της νύφης του. Αυτή είναι σε γενικές γραμμές ή απάντηση του Ευριπίδη. Το πιο ενδιαφέρον πρόβλημα πού εγείρεται εδώ είναι τούτο: εφεύρε όντως ό Ευριπίδης την απάντηση ή τη δανείστηκε από την παράδοση; (...)


[Απόσπασμα από το κείμενο της εισαγωγής της έκδοσης]