Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Αχώριστοι

Αχώριστοι

Αχώριστοι

Κωδικός Λαβυρίνθου: 112981Κωδικός-ISBN: 978-960-16-5139-2Έτος έκδοσης: 2015Συγγραφέας: Πιπέρνο, ΑλεσσάντροΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΠατάκηΛέξεις κλειδιά: Μοντέρνα & σύγχρονη μυθιστοριογραφία (μετά περ.1945) Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 488 Θέματα: Μοντέρνα & σύγχρονη μυθιστοριογραφία (μετά περ.1945) Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Αρχική τιμή: 18.60€Έκπτωση: 50% Τελική Τιμή:9.30€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Αχώριστοι. Αυτό ήταν πάντα ο ένας για τον άλλο οι αδελφοί Ποντεκόρβο, ο Φίλιππο και ο Σάμουελ. Σαν τους παπαγάλους που δεν μπορούν να ζήσουν αν δεν είναι μαζί. Σαν τους αστείους φτερωτούς σούπερ ήρωες που απεικόνισε ο Φίλιππο στην πρώτη του ιστορία κινουμένων σχεδίων με το μολυβάκι του, το οποίο προοριζόταν για μεγάλες δόξες. Καμία αξία δεν έχουν οι διαφορές: η αναλγησία του Φίλιππο -που είναι αδιάφορος για κάθε είδους δραστηριότητα που δεν αφορά γυναίκες, φαγητό ή κινούμενα σχέδια- σε αντίθεση με την αποφασιστικότητα του Σάμουελ, ο οποίος διακρίνεται στις σπουδές, είναι προβληματικός στην τέχνη του έρωτα και προσανατολισμένος σε μια φιλόδοξη καριέρα στον κόσμο της οικονομίας.
Να όμως που η μοίρα τους αντιστρέφεται και για πρώτη φορά κάτι πάει να ραγίσει. Μέσα σε λίγους μήνες, ο Φίλιππο γίνεται κάτι παραπάνω από διάσημος: τα κινούμενα σχέδια του -μια καταγγελία για την κακοποιημένη παιδική ηλικία- που εξυμνούνται από κοινό και κριτική μετά από ένα θριαμβευτικό πέρασμα από τις Κάννες, τον καθιστούν σύμβολο, πρότυπο στο οποίο όλοι νιώθουν την ανάγκη να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους. Ταυτόχρονα ο Σάμουελ ζει μέρες κρίσης, ανάμεσα σε μια επισφαλή επένδυση κι ένα αισθηματικό αδιέξοδο, ολοένα και πιο καταστροφικό: την παραμονή του γάμου του ερωτεύεται παράφορα τη Λουντοβίκα, μια εσωστρεφή γόνο του περίκομψου Μιλάνου με αδυναμία στον αυτοερωτισμό...(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


"Μια μεγάλη και εξαιρετικά γοητευτική επιχείρηση απομυθοποίησης της οικογενειακής μνήμης. Των ηρώων του αλλά και καθενός από μας...." (Le Monde deς livres)

"Ο Πιπέρνο καπνίζει πίπα σαν τον Σιμενόν, διαβάζει σαν τον Φίλιπ Ροθ και γράφει για τον Προυστ. Διαβάζοντας τους Αχώριστους καταλαβαίνεις γιατί..." (Le Magazine Litteraire)