Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ

Κωδικός: 978-960-569-871-3Έτος έκδοσης: 2018Συγγραφέας: Brennan JasonΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις ΠαπαδόπουλοςΛέξεις κλειδιά: Πολιτική δομή και τις διαδικασίες, Πολιτικές δομές : τη δημοκρατία Κατάσταση: ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 416 Θέματα: Πολιτική δομή και τις διαδικασίες, Πολιτικές δομές : τη δημοκρατία Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Αρχική τιμή: 20.00€Έκπτωση: 56% Τελική Τιμή:8.90€
Σε αυτό το οξυδερκές βιβλίο, ο Brennan υποστηρίζει ότι η δημοκρατία θα πρέπει να κρίνεται με βάση τα αποτελέσματά της - και τα αποτελέσματα δεν είναι αρκετά καλά. Όπως οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη, έτσι και οι πολίτες έχουν δικαίωμα σε μια ικανή κυβέρνηση. Η δημοκρατία, όμως, ενισχύει δυστυχώς την κυριαρχία της άγνοιας και του ανορθολογισμού, και βλέπουμε ότι συχνά η ποιότητα διακυβέρνησης που επιφέρει υπολείπεται των προσδοκιών.
Το "Εναντίον της δημοκρατίας" δεν είναι απλώς μια προκλητική κριτική ανάλυση της δημοκρατίας και η πρώτη συγκροτημένη υπεράσπιση της διακυβέρνησης από τους επαΐοντες, αλλά και απαραίτητο ανάγνωσμα για μελετητές και σπουδαστές της πολιτικής από όλα τα επιστημονικά πεδία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"[...] αμφισβητεί βολικές ευλαβικές απόψεις και διαλύει γνώριμους μύθους περί πολιτικού βίου γενικά και δημοκρατικής διακυβέρνησης ειδικά. Περιμένω ότι οι περισσότεροι αναγνώστες θα βρουν πολλά με τα οποία θα διαφωνήσουν -σίγουρα εγώ βρίσκω πολλά- αλλά και ότι θα κρίνουν πως τα επιχειρήματα του Brennan είναι ανησυχητικά δύσκολο να ανακρουστούν με βεβαιότητα". (JACOB Τ. LEVY, McGILL UNIVERSITY)

Περιεχόμενα

Πρόλογος και ευχαριστίες
Χόμπιτ και χούλιγκαν
Αδαείς, ανορθολογικοί, παραπληροφορημένοι εθνικιστές
Η συμμετοχή στο κοινά διαφθείρει
Η πολιτική δεν ενδυναμώνει εσένα ή εμένα
Η πολιτική δεν είναι ποίημα
Το δικαίωμα σε ικανή κυβέρνηση
Είναι ικανή η δημοκρατία;
Η κυριαρχία των επαϊόντων
Πολιτικοί εχθροί
Σημειώσεις
Βιβλιογραφία