Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Περί εξαρτισμού των πλοίων

Περί εξαρτισμού των πλοίων

Περί εξαρτισμού των πλοίων

Κωδικός Λαβυρίνθου: 112807Έτος έκδοσης: 1995Συγγραφέας: Κοτσοβίλλη, Γεώργιος Ι.Εκδοτικός οίκος: Αναστατικές ΕκδόσειςΛέξεις κλειδιά: Ναυπηγική τεχνολογία, μηχανική και συναλλαγές Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 144 Θέματα: Ναυπηγική τεχνολογία, μηχανική και συναλλαγές Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Τελική Τιμή:7.95€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Ο Γεώργιος Ι. Κοτσοβίλλης (1833-1893), πρακτικός ναυπηγός στο νεώριο της Σύρου, παρουσιάζει "συστάσει του Υπουργείου των Ναυτικών" λεπτομερή και εμπεριστατωμένη έκθεση για τον σχεδιασμό και την εξάρτιση των εμπορικών πλοίων παντός είδους. Στο πρώτο μέρος γίνεται περιγραφή των πλοίων κατά είδος (κορβέτας, μπάρκου, μπρικίου, γολέτας, σκούνας, κότερου, μπρατσέρας κτλ.), ενώ στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο μέρος του βιβλίου ο συγγραφέας αναφέρεται στην τοποθέτηση και τον χειρισμό των ιστίων, των σχοινιών, των λέμβων και των πάσης φύσεως εξαρτημάτων και εργαλείων των ιστιοφόρων πλοίων. Η μελέτη, που εκδόθηκε μετά τον θάνατο του συγγραφέα, συμπληρώνεται από 35 εικόνες (λιθογραφίες), πίνακα με την αναλογία των διαφόρων μέτρων μήκους, πλάτους και πάχους "εν παραβολή προς το γαλλικόν" μέτρο, και ευρετήριο ναυτικών όρων "εκ του κοινού Ναυτικού Γλωσσαρίου εις την ελληνικήν".