Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Κωδικός Λαβυρίνθου: 112241Κωδικός-ISBN: 9786185259563Έτος έκδοσης: 2019Συγγραφέας: Ιωάννης ΚωτούλαςΕκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Λειμών Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Σελίδες: 292
Tιμή Καταλόγου: 26.50€Έκπτωση:10%Τελική Τιμή:23.85€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Η μελέτη Ιστορία και γεωπολιτική της νεώτερης Ελλάδος εξετάζει θεμελιώδεις πλευρές κομβικών ζητημάτων της νεώτερης και της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας από την Επανάσταση του 1821 έως την σύγχρονη εκδοχή του Μακεδονικού Ζητήματος και θέματα μεταναστευτικής πολιτικής και ιθαγένειας. Τα εξεταζόμενα ερευνητικά αντικείμενα συνιστούν είτε μείζονες ιστορικές τομές είτε σημαντικές παραμέτρους της ιστορικής ταυτότητος του ελληνικού έθνους. Ταυτοχρόνως τα εξεταζόμενα θέματα εξακολουθούν να απασχολούν την ελληνική κοινωνία είτε σε ιστοριογραφικό και συμβολικό επίπεδο είτε σε επίπεδο ενδεδειγμένης εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής και γεωστρατηγικού προσανατολισμού. Πρόκειται περί ζητημάτων, τα οποία άπτονται της σκληρής και ήπιας ισχύος του ελληνικού κρατικού δρώντος και της αυτοαντιλήψεως αυτού ως ιστορικού φορέως του ελληνικού έθνους.

Περιεχόμενα:
Εικονογράφηση
Εισαγωγή
Γεωπολιτική της Επαναστάσεως του 1821
Γεωπολιτικές παράμετροι του Μακεδονικού Ζητήματος
Η στρατηγική της Ελλάδος στο Αιγαίο Πέλαγος, 1830-1922
Το Κυπριακό Ζήτημα ως δίλημμα δημογραφικής ασφαλείας
Η ιστορική ταυτότητα των Ελλήνων Πομάκων
Ιθαγένεια και ελληνική κρατική κυριαρχία
Παραρτήματα
Βιβλιογραφία
Ευρετήριο