Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Νεοελληνική εκπαίδευση, η μεταρρύθμιση που δεν έγινε

Νεοελληνική εκπαίδευση, η μεταρρύθμιση που δεν έγινε

Νεοελληνική εκπαίδευση, η μεταρρύθμιση που δεν έγινε

Κωδικός Λαβυρίνθου: 112204Κωδικός-ISBN: 978-960-05-0834-5Έτος έκδοσης: 1973Συγγραφέας: Δημαράς, Αλέξης, 1932-2012Εκδοτικός οίκος: ΕρμήςΛέξεις κλειδιά: Ιστορία : θεωρία και μέθοδοι Κατάσταση: ΜΕΤΡΙΑ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 312 Θέματα: Ιστορία : θεωρία και μέθοδοι Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 14.71€Έκπτωση:67%Τελική Τιμή:4.90€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Στους δύο τόμους της Συλλογής αυτής έχουν συγκεντρωθή τεκμήρια από την ιστορία της εκπαίδευσης στη νεώτερη Ελλάδα. Το μήνυμά τους είναι απλό και συγκλονιστικό: Από τα 1821 το γένος επιθυμεί μια εκπαίδευση που, μέσα στα πλαίσια της κλασικής κληρονομιάς, θα ετοιμάζη όλα τα μέλη της αυριανής κοινωνίας, έτσι ώστε να ζήσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια· μια εκπαίδευση που θα βοηθήση να μεταβληθούν οι ραγιάδες σε πολίτες ενός ελεύθερου κράτους. (. . .) Ο αναγνώστης - εκπαιδευτικός, γονέας, σπουδαστής ή απλός παρατηρητής - θα κάνη εύκολα μόνος του παραλληλισμούς και συγκρίσεις με τα σημερινά. Θα έχη έτσι και αποδείξεις για εκείνο που γνωρίζει μόνο εμπειρικά: Η μεταρρύθμιση δεν έγινε. (. . .)


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

ίχνη παλαιότητας και λεκέδες στο εξώφυλλο