Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Οι αποκρυφιστικές ρίζες του ναζισμού

Οι αποκρυφιστικές ρίζες του ναζισμού

Οι αποκρυφιστικές ρίζες του ναζισμού

Κωδικός Λαβυρίνθου: 112052Κωδικός-ISBN: 978-960-8345-85-0Έτος έκδοσης: 2006Συγγραφέας: Goodrick - Clarke, NicholasΕκδοτικός οίκος: ΠερισκόπιοΛέξεις κλειδιά: Παραψυχολογικά μελέτες, Φασισμός και Ναζισμός Κατάσταση: ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 180 Τίτλος πρωτότυπου: The Occult Roots of Nazism Θέματα: Παραψυχολογικά μελέτες, Φασισμός και Ναζισμός Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 11.80€Έκπτωση:50%Τελική Τιμή:5.90€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Ο Ναζιστικός αποκρυφισμός αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους της Εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας η οποία όμως, επί έξι σχεδόν δεκαετίες, παρέμεινε σχεδόν άγνωστη για το ευρύ κοινό. Αποκρυφιστικές σέκτες, με κύρια εκείνη των Αριοσοφιστών, που αναπτύχθηκαν στη Γερμανία και την Αυστρία κατά τα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα, προήγαγαν μέσω της διδασκαλίας τους τα δόγματα του λαϊκού εθνικισμού, του Άρειου φυλετισμού καθώς και του αποκρυφισμού σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν ιδεολογικο-θρησκευτικά την παγκόσμια κυριαρχία των "Αρείων" Γερμανών την οποία και σχεδίαζαν να επιβάλουν. Οι ιδέες και τα σύμβολά τους υιοθετήθηκαν από εθνικιστικές ομάδες και κόμματα, όπως το Εθνικοσοσιαλιστικό, και άσκησαν ισχυρή επίδραση σε σημαίνοντα πρόσωπα του χιτλερικού καθεστώτος, όπως ο Χίμλερ.
Η μελέτη του Nicholas Goodrick - Clarke αποτελεί μια πλήρη και σοβαρή περιγραφή του τρόπου με τον οποίον ο Εθνικοσοσιαλισμός επηρεάσθηκε από την αποκρυφιστική διδασκαλία των χιλιαστικών αιρετικών σεκτών και διαμόρφωσε τη δική του θρησκεία. Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο στις σελίδες του οποίου περιγράφεται μια παράξενη αλλά και συναρπαστική ιστορία η οποία μας δίνει μαθήματα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.