Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Μεσαιωνικό τρίπτυχο

Μεσαιωνικό τρίπτυχο

Μεσαιωνικό τρίπτυχο

Κωδικός Λαβυρίνθου: 111916Κωδικός-ISBN: 978-960-05-0800-0Έτος έκδοσης: 1998Συγγραφέας: Αθανασιάδης, ΤάσοςΕκδοτικός οίκος: Βιβλιοπωλείον της ΕστίαςΛέξεις κλειδιά: Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές Κατάσταση: ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Σκληρόδετο Σελίδες: 164 Θέματα: Μυθοπλασίες: ειδικές μορφές Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 13.70€Έκπτωση:57%Τελική Τιμή:5.90€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Το Μεσαιωνικό τρίπτυχο απαρτίζεται από τρία αφηγήματα. Από: «Το οδοιπορικό ενός ανευλαβή», «Η μουσική και η θάλασσα» και «Εγκώμιο στην ανωνυμία ενός νέου». Σ` αυτά, ο Τάσος Αθανασιάδης αναπαριστά την ιστορική και καθημερινή ζωή στα μέσα του 15ου αιώνα, όταν πια η Κωνσταντινούπολη λεγόταν «Ισταμπούλ» και η Χριστιανική Ευρώπη συνειδητοποιούσε την απειλή της από την Τουρκία. Το έργο διαδραματίζεται στην Κωνσταντινούπολη των τελευταίων Παλαιολόγων, στη φραγκοκρατούμενη Αθήνα, στην Ιερουσαλήμ, στην πολιορκούμενη Χαλκίδα των Ενετών και στις πόλεις της Ιταλικής Αναγέννησης.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]