Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Μεφίστο

Μεφίστο

Μεφίστο

Κωδικός Λαβυρίνθου: 111088Κωδικός-ISBN: 978-960-05-0116-2Έτος έκδοσης: 1991Συγγραφέας: Banville, John, 1945-Εκδοτικός οίκος: Βιβλιοπωλείον της ΕστίαςΛέξεις κλειδιά: Ιρλανδία, Λογοτεχνία & λογοτεχνικές δεξιότητες Κατάσταση: ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 227 Τίτλος πρωτότυπου: Mefisto Θέματα: Ιρλανδία, Λογοτεχνία & λογοτεχνικές δεξιότητες Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 14.71€Έκπτωση:60%Τελική Τιμή:5.90€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Έργο λαμπρής φαντασίας από έναν μεγάλο τεχνίτη του λόγου. Το `Μεφίστο` έχει θέμα του το τίμημα που πρέπει να πληρώσει ο δημιουργός, επιστήμονας ή καλλιτέχνης, σε σχέση με την ανθρωπιά του, για να κερδίσει την ικανότητα να ζήσει ολόπλευρα τη ζωή του. Ο κεντρικός χαρακτήρας του Μεφίστο Γκάμπριελ Σουάν διακατέχεται από το δίλημμα του ανθρώπου του Γέητς: να επιλέξει ανάμεσα στη ζωή και στο έργο, στη δράση και στη σκέψη. Η λύση που επιζητεί είναι να βρει έναν τύπο που θα καταργεί την αταξία των απλών πραγμάτων και θα τα οδηγεί σε μια εξίσωση που να δείχνει `τι είναι πραγματικά η φαινομενική αταξία`. Ο Γκάμπριελ καθοδηγείται στη δαντική του αναζήτηση από τον Φέλιξ, τον μυστηριώδη μεσάζοντα και τους παράξενους συντρόφους του, τη σιωπηλή Σόφη και τον καταστροφικό κύριο Κάσπερλ. Στο τέλος του ταξιδιού, καθώς το σχέδιο φαίνεται να επαναλαμβάνεται αενάως, ο Γκάμπριελ βρίσκει μια λύση, η οποία αποτυγχάνει να του δώσει την ακρίβεια και τη βεβαιότητα που επιζητεί, αλλά που προσφέρει άλλα πράγματα στο ακέραιο. (...)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]