Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Το δίκαιο στην Αθήνα των κλασικών χρόνων

Το δίκαιο στην Αθήνα των κλασικών χρόνων

Το δίκαιο στην Αθήνα των κλασικών χρόνων

Κωδικός: 978-960-206-035-3Έτος έκδοσης: 2003Συγγραφέας: MacDowell, Douglas M.Εκδοτικός οίκος: Παπαδήμας Δημ. Ν.Λέξεις κλειδιά: Ελλάδα, Νομολογία και φιλοσοφία του δικαίου Κατάσταση: ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 432 Τίτλος πρωτότυπου: The Law in Classical Athens Θέματα: Ελλάδα, Νομολογία και φιλοσοφία του δικαίου Γλώσσες: Ελληνική, Νέα
Tιμή Καταλόγου: 29.70€Έκπτωση:65%Τελική Τιμή:10.40€

Ο καθηγητής DOUGLAS MacDOWELL, στο έργο του αυτό για «Το Δίκαιο στην Αθήνα των κλασικών χρόνων», προσφέρει μια γενική θεώρηση της φύσης της αθηναϊκής κοινωνίας, με την πρόθεση να είναι το βιβλίο του αυτό χρήσιμο, όχι μόνο στους σπουδαστές του Δικαίου και της κλασικής Φιλολογίας, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται για τους αρχαίους Έλληνες. Ο Άγγλος συγγραφέας συγκεντρώνει την προσοχή του στην Αθήνα της χρονικής περιόδου Περικλή - Δημοσθένη, για την οποία μας μιλάνε οι αττικοί ρήτορες, και προσφέρει σχετικά αποσπάσματα από την αρχαία ελληνική Γραμματεία, με ακριβείς παραπομπές και σε άλλες μαρτυρίες, για όσους θα ήθελαν να ασχοληθούν με ιδιαίτερα θέματα μελέτης. Το πρώτο μέρος του έργου αναφέρεται στην ιστορική ανάπτυξη του νομικού συστήματος, από τα πρωτόγονα τιμάρια, τη νομοθεσία του Δράκοντα και του Σόλωνα και τους λαϊκούς δικαστές που σατυρίζονται από τον Αριστοφάνη, εως τον νομικό κώδικα της εποχής των αττικών ρητόρων. Το δεύτερο μέρος κινείται στο πεδίο του Δικαίου και ασχολείται με ειδικότερα θέματα, όπως η ιθαγένεια, η δουλεία, ο γάμος, η κληρονομιά, η ανθρωποκτονία, η επίθεση, η ιδιοκτησία, οι δημόσιες υποθέσεις, η εσχάτη προδοσία, η θρησκεία και άλλα είδη ανθρώπινης συμπεριφοράς, που ρυθμίζονται από το Νόμο. Στο τρίτο μέρος περιγράφονται δίκες και άλλες νομικές διαδικασίες.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]