Παρακαλείσθε να μας ενημερώνετε πριν μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας αν θέλετε να δείτε κάποιον συγκεκριμένο τίτλο από τα παλαιά βιβλία.

Σύγχρονη κοινωνική θεωρία

Σύγχρονη κοινωνική θεωρία

Σύγχρονη κοινωνική θεωρία

Κωδικός Λαβυρίνθου: 110027Κωδικός-ISBN: 978-960-499-016-0Έτος έκδοσης: 2011Συγγραφέας: Craib, Ian, 1945-2002Εκδοτικός οίκος: ΤόποςΛέξεις κλειδιά: Κοινωνιολογία Κατάσταση: ΚΑΛΗ Είδος βιβλίου: Χαρτόδετο Σελίδες: 405 Τίτλος πρωτότυπου: Modern Social Theory Θέματα: Κοινωνιολογία Γλώσσες: Ελληνική, Νέα Κοινό: Φοιτητές, Γενικά/εμπόριο
Tιμή Καταλόγου: 28.90€Έκπτωση:65%Τελική Τιμή:10.10€
Αμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

Μετά από συνεχείς ανατυπώσεις της πρώτης μετάφρασής του στα ελληνικά, το γνωστό αυτό έργο του Ίαν Κρέιμπ κυκλοφορεί σε νέα, συμπληρωμένη και αναθεωρημένη, έκδοση. Το βιβλίο προσφέρει μια κριτική επισκόπηση των σχετικών θεωρητικών προσεγγίσεων, με βασικό κριτήριο την εννοιολογική διάσταση δράσης και δομής. Στο Πρώτο Μέρος προσδιορίζονται οι στόχοι και τα προβλήματα της κοινωνικής θεωρίας. Το Δεύτερο Μέρος ασχολείται με τις θεωρίες δράσης (δομολειτουργισμό, νεολειτουργισμό, θεωρία συγκρούσεων, θεωρία ορθολογικής επιλογής, συμβολική διαντίδραση, φαινομενολογική κοινωνιολογία, εθνομεθοδολογία, και θεωρία δομοποίησης.) Το Τρίτο Μέρος αναφέρεται στις θεωρίες δομής και τις διακλαδώσεις τους (δομισμό, δομομαρξισμό, μεταδομισμό, μεταμοντερνισμό). Το Τέταρτο Μέρος εξετάζει την κριτική θεωρία και το έργο του Χάμπερμας, ενώ στο Συμπέρασμα του βιβλίου αποτιμώνται συνολικά οι αρετές και αδυναμίες των επιμέρους προσεγγίσεων.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]